Κρούσμα μηνιγγίτιδας στη Ναυτική Σχολή Αργοστολίου

Από χθες (Κυριακή) ήταν γνωστό ότι φοιτητής της Ναυτικής Σχολής Αργοστολίου εισήχθη στο νοσοκομείο της Πάτρας (όπου είναι η μόνιμη κατοικία του) και διεγνώσθη μηνιγγίτιδα. Από τη σχολή ζητήθηκε να μη δημοσιευτεί οτιδήποτε πριν ενημερωθούν οι σπουδαστές και οι οικογένειές τους για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.

Η ιστορία έχει ως εξής :

Ο πρωτοετής φοιτητής είχε φύγει από τη Σχολή τη Πέμπτη για να επισκεφτεί την οικογένειά του στη Πάτρα. Το Σαββατοκύριακο αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου και στη συνέχεια στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Η οικογένεια του παιδιού ενημέρωσε αμέσως τον διοικητή της σχολής προκειμένου να τηρηθούν τα προβλεπόμενα για την προστασία της υγείας όλων των σπουδαστών της σχολής (περίπου 130 παιδιά).

Με την επιτήρηση του Νομίατρου Κεφαλονιάς πάρθηκαν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης των κοινόχρηστων χώρων της σχολής και δόθηκε φαρμακευτική αγωγή στα παιδιά που μοιράζονταν τον θάλαμο με τον ασθενή ( δεκαπέντε παιδιά).

Σήμερα-παρόλο που οι φοιτητές έδιναν εξετάσεις Α' εξαμήνου- δεν έγιναν προκειμένου να ενημερωθούν για το συμβάν , για τα συμπτώματα της ασθένειας και για τους όρους υγιεινής και πρόληψης που πρέπει να τηρηθούν και από τη Σχολή και από τους ίδιους για τη προσωπική τους φροντίδα. Αυτή η διαδικασία κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι.

Το κλίμα ανάμεσα στα παιδιά είναι κάπως βαρύ εξ αιτίας της ανησυχίας τους για το συμφοιτητή τους.

Να ευχηθούμε στο παιδί καλή ανάρρωση, να πάμε όλα καλά και να γυρίσει γρήγορα στα φοιτητικά θρανία και στο νησί μας υγιής.

www.kefaloniapress.gr