Η Στιγμή της αλήθειας θα πάει τελικά στη Κεφαλονιά;;

Στο πρόγραμμα του Δήμου Ληξουρίου για το Καρναβάλι, υπήρχε αυτό η η "εκδήλωση", με αυτά τα λόγια:

25 Φεβρουαρίου 2009 Τετάρτη Δημοτικό Θέατρο ώρα 20:00
Θα γυριστεί το τηλεπαιχνίδι « η στιγμή της αλήθειας» παρουσία της τηλεπαρουσιάστριας Ευγενίας Μανωλίδου. Στο παιχνίδι συμμετέχουν η Δήμαρχος Παλικής και ο Βουλευτής του Νομού, και επειδή τα ερωτήματα θα είναι πιπεράτα δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ανηλίκους . Στο διάλλειμμα ταχυδακτυλουργός και ποιος! … ο Valtasar ( γνωστός και μη εξαιρετέος από την διαφήμιση της Vodafone ).

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι πίσω από την ανακοίνωση αυτή υπάρχει κάποιο "αστείο".

Διαβάζοντας το, "παγιδεύτηκα" και προχώρησα σε δημόσιο σχόλιο, για τον βουλευτή και τη δήμαρχο, που συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο.

"Διορθώνοντας" τον εαυτό μου, θα ήθελα να σημειώσω ότι κάποιες εκπομπές ούτε καν σαν "πλάκα" δεν πρέπει να περνάνε στις πολιτιστικές δράσεις των δήμων. Ακόμα και τις καρναβαλίστικες.

"Νομιμοποιούν" ένα κάποιο ήθος, παίρνοντας το στην πλάκα. Δεν «διαφημίζεις», μέσα από μια πλάκα, κάτι που προσβάλλει την αισθητική και άλλα πράγματα πιο σοβαρά κάποιων ανθρώπων.

Αν είναι ωραία ή όχι η «πλάκα» αυτή, ας το κρίνουν άλλοι.

Φυσικά, ο σχολιασμός μου για την σκοπιμότητα και το ήθος μιας εκπομπής, που έγινε με αφορμή την «πλάκα», παραμένει πάντα σε ισχύ, αφαιρώντας από μέσα τα πρόσωπα, που άδικα έθιξα.

Γιάννης Κων. Κρούσος