Κίνδυνος από ψεύτικα videos στο YouTube

Τα PandaLabs έχουν αναφέρει ότι το σύστημα αποστολής μηνυμάτων του YouTube χρησιμοποιείται από τους κυβερνο-απατεώνες για τη διάδοση malware. Οι εγκληματίες αποστέλλουν μηνύματα που φαίνεται να οδηγούν τους χρήστες σε ένα βίντεο του YouTube. Αυτά τα μηνύματα έχουν θέματα όπως "ConrhdSchiffer1983 has sent you a message on YouTube".

Ενώ το κείμενο του μηνύματος είναι:

“spy camera. Are you sure this http://(blocked URL) is your first acting experience?”. Εάν ο χρήστης πατήσει τη συνημμένη σύνδεση ένας τύπος malware -που έχει ανιχνευθεί από τα PandaLabs ως Autodelete.G- μεταφορτώνεται.

Σύμφωνα με τα PandaLabs, τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα και οι online υπηρεσίες όπως το YouTube θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για τη διάδοση malware καθ' όλη τη διάρκεια του 2009. Οι χρήστες του Internet επομένως ενθαρρύνονται να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την χρησιμοποίηση αυτών των εργαλείων.

Το εργαστήριο της Panda Security συμβουλεύει τους χρήστες να μην απαντούν σε ηλεκτρονικά μηνύματα άγνωστης προέλευσης και να μην ακολουθούν τις συνδέσεις ή τις επισυνάψεις που μπορεί να περιέχουν.

cosmos