Χωρίς τίτλο

Γράφει ο Νίκος Βασιλείου

Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας του Έλληνα καταναλωτή είναι ένα θέμα που απ' ότι φαίνεται η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με τη συνηθισμένη επιπολαιότητα και ελαφρότητα που αντιμετωπίζει όλα τα άλλα θέματα. Η απόφαση του κ. Καραμανλή να μεταφέρει την εποπτεία του ΕΦΕΤ από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έρχεται να επιβεβαιώσει την παντελή έλλειψη σχεδιασμού και πολιτικής που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Όποιος διαβάσει τις δηλώσεις των κ.κ. Σ. Χατζηγάκη και Κ. Χατζηδάκη θα διαπιστώσει ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην προστασία του καταναλωτή και οφείλει να αντιμετωπίσει με μεγάλο σκεπτικισμό τη μεγαλεπήβολη εξαγγελία για έλεγχο από το χωράφι ως το ράφι. Μια εξαγγελία που στερείται κάθε επιστημονικής τεκμηρίωσης γιατί σε καμία ευρωπαϊκή χώρα ο έλεγχος δεν γίνεται από έναν και μόνο φορέα, Ωστόσο, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και στους δύο υπουργούς και ιδιαιτέρως στον «ευρωπαϊστή?!!!!» κ. Κ. Χατζηδάκη, το καλό παιδί της κυβέρνησης, ότι οι κυβερνήσεις των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών προχώρησαν στην απεξάρτηση των ευρωπαϊκών φορέων ελέγχου τροφίμων από τα υπουργεία γεωργίας.
Στην αρχή του σκανδάλου των «τρελών αγελάδων» ο τότε υπουργός γεωργίας της Βρετανίας δεν δίστασε να φάει ο ίδιος και να ταΐσει το γιό του χάρμπουγκερ προκειμένου να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι η κατανάλωση βοδινού κρέας δεν εμπεριέχει κανένα κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Την συνέχεια λίγο πολύ όλοι τη γνωρίζουμε και την θυμόμαστε κάθε φορά που συμπληρώνουμε το έντυπο εθελοντικής αιμοδοσίας
Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα μήπως ο κ. Κ. Χατζηδάκης έφαγε βρετανικό βοδινό, γιατί η παραχώρηση της προστασίας της υγείας του καταναλωτή μόνο ως τρέλα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Η επόμενη ενέργεια αυτού του «καλού παιδιού» θα πρέπει σαφώς να είναι και η παραχώρηση της Γ.Γ. Καταναλωτή στα καρτέλ των κερδοσκόπων, ώστε να ολοκληρώσει με επιτυχία το άκρως επικίνδυνο και καταστροφικό του έργο. Έργο που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι του ανέθεσε ο πρωθυπουργός του ανύπαρκτου κράτους κ. Κ. Καραμανλής.


Νίκος Βασιλείου