ΟΜΠΑΜΑ Αποκάλυψη τώρα…

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Πολύ καιρό πριν έγραφα. «Κρατήστε το καλάθι σας μικρό γιατί η ευφυΐα του Ομπάμα μοιάζει να στηρίζεται στην διαχείριση των προσδοκιών..» Η περίοδος ήταν ακόμη προεκλογική και τα όνειρα τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη είχαν προσδεθεί στα δυσανάλογα σε σχέση με την άτρακτό του κοντά φτερά ενός διαστημοπλοίου τύπου Απόλλων σε ταξίδι όπου η επιστροφή θα ήταν όπως παλιά. Στον άγριο και παγωμένο Ατλαντικό.

Πριν λοιπόν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις με την τρίτη κατά τον επίσημο λόγο του ως προέδρου, ήρθε προ ημερών η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στην Ευρώπη κ. Κρίστεν Σίλβερμπρεγκ για να μας διαλύσει τις όποιες αυταπάτες. « Ο νέος Πρόεδρος δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές προσανατολισμού σε θέματα κλειδιά της εξωτερικής μας πολιτικής!!!!» Κάτι που σε απλά Ελληνικά σημαίνει πως: Η στρατοκρατική μας πολιτική θα εξακολουθήσει να ισχύει. Για να έρθουν δύο Αμερικανοί Πανεπιστημιακοί που τούτες τις μέρες διαβιούν στην χώρα μας για να ολοκληρώσουν αυτό το πολιτικό στριπτήζ του νέου και πολλά υποσχόμενου προέδρου. «Στην πραγματικότητα είπαν ο Ομπάμα συμφωνεί με την πολιτική Μπους. Μπορεί πρόσθεσαν να ακούγεται απογοητευτικό αλλά εκείνο που θα αλλάξει είναι μόνον το στυλ!!! Και αλήθεια με την Χίλαρι Κλίντον επικεφαλή του Στέητ Ντιπάντμεμτ και τον Ρόμπερτ Γκέιτς στην Άμυνα ποιο μπορεί να είναι το διαφορετικό όνομά σου;»«Απλώς όλα θα παρουσιάζονται με έναν πιο εκλεπτυσμένο τρόπο και το αίμα που στον πλανήτη θα εξακολουθήσει να ρέει, θα συνοδεύεται από κροκοδείλια διπλωματικά δάκρυα για να το νερώνουν!!!» (Μακ Κέσελμαν ομότιμος καθηγητής Πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο Κολούμπια. αναρωτήθηκε πρώτος καταλήγοντας. (Στάνλεϊ Αρόνοβιτς καθηγητής Κοινωνιολογίας) Και τα όποια κενά συμπληρώθηκαν αμέσως από τον συνάδελφό του.

Γιατί τα υπενθυμίζω; Μα γιατί είχαμε δήγματα-και όχι δείγματα-γραφής από την Κοντολίζα Ράις που ο ανελέητος διώκτης των κομμουνιστών και των μαύρων λευκός Μακάρθυ πραγματικά θα υποκλινόταν στις διωκτικές και τις «σωφρονιστικές» της εμπνεύσεις κατά των κακών Αράβων του αδελφοποιημένου με τον πρόεδρό της Μπιν Λάντεν. Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι αυτή που όχι μόνο αποδέχτηκε αλλά κάλυψε διπλωματικά την τερατοφωλιά του Γκουντάναμο, ψεύστηκε δια του αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ για τις ανά τον κόσμο απαγωγές ανθρώπινων στόχων και εκτόξευε διαρκώς πολεμικές ιαχές κατά εκείνων που υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των εθνών τους για μια θέση στον πλανήτη, αμφισβητούσαν την επικυριαρχία της χώρας της.

Αφού λοιπόν σε μια νύχτα η μαύρη γάτα έβγαλε νύχια λευκά γιατί να διαφέρει ο ομοιόχρωμός της που αοράτως ωθούμενος κατέλαβε από το πουθενά το ανώτατο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνοδευόμενος μάλιστα από ένα σωρό παραμύθια βασιλικών οίκων; Απλή λογική χρειαζόταν.

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr