Απέρριψαν το ψήφισμα του Ο.Η.Ε. Χαμάς και Ισραήλ

Το Ισραήλ αλλά και η Χαμάς απέρριψαν το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση και χωρίς όρους κατάπαυση του πυρός ενώ οι Ισραηλινοί ηγέτες συζητούν το ενδεχόμενο να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους, μέσα στη Γάζα.
Σε παράλληλο χρόνο, δίνονται στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 30 Παλαιστίνιοι στις 5 Δεκεμβρίου στην περιοχή Ζεϊτούν της Γάζας.

Στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Ολμέρτ, χαρακτήρισε ανεφάρμοστη την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλούσε σε κατάπαυση του πυρός, "αφού η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες κατά του Ισραήλ". Το γραφείο του Ολμέρτ εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη υπουργικό συμβούλιο ασφάλειας και συζητούσε για το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός στην τρίτη φάση της εκστρατείας του στη Γάζα: κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, πιο βαθιά στις αστικές περιοχές, αφού πρώτα ενισχυθούν οι δυνάμεις του στρατού. Και η Χαμάς, όμως, αντέδρασε αρνητικά στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο εκπρόσωπος του κινήματος Αϊμάν Ταχά δήλωσε πως δεν το αναγνωρίζει.