Κρέμασαν ΠΑΝΟ στην Ακρόπολη


Συμβολική διαμαρτυρία με την ανάρτηση πανό, στο οποίο αναγράφεται η λέξη «Αντίσταση» σε τέσσερις γλώσσες, πραγματοποίησαν φοιτητές, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Παράλληλα, υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο της ΓΣΕΕ και πραγματοποιείται αποκλεισμός της Ευελπίδων. Συγκέντρωση στην Ομόνοια το απόγευμα.

Το πρωί , περίπου 50 φοιτητές εισήλθαν στο χώρο της Ακρόπολης με δύο πανό και με την πρόθεση να τα ξεδιπλώσουν στον Ιερό Βράχο. Οι φοιτητές διαπληκτίσθηκαν με τους φύλακες, ωστόσο τελικά κατάφεραν να αναρτήσουν τα πανό, στην βορειοανατολική πλευρά της Ακροπόλεως, δίπλα στην ελληνική σημαία.

Στο ένα πανό αναγραφόταν η λέξη «Αντίσταση» σε τέσσερις γλώσσες και στο δεύτερο η φράση: «Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αλληλεγγύης - Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου - Όλοι στους δρόμους».

Η ανάρτηση των πανό στην Ακρόπολη έγινε με συμμετοχή της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους νέους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης.

"Σήμερα Τετάρτη 17/12 ως Νεολαία ΣΥΝ πραγματοποιήσαμε μαζί με πρωτοβουλία φοιτητών και μαθητών ειρηνική παρέμβαση στην Ακρόπολη με ανάρτηση πανό εν όψει της αυριανής πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης"