Στην Ιταλία Συλλαμβάνουν τους πολιτικούς για διαφθορά

Η εισαγγελία της Νάπολης εξέδωσε 13 εντάλματα συλλήψεως. Ο επιχειρηματίας Αλφρέντο ΡομέοΤζόρτζιο Νούνιες, ο οποίος αυτοκτόνησε πριν από τρεις εβδομάδες. εστάλη στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιπόι 11 υποχρεώθηκαν σε κατ΄οίκον περιορισμό. Το 13ο ένταλμα αφορούσε τον δημοτικό σύμβουλο

Οι συλληφθέντες βαρύνονται με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας με σκοπό την αλλοίωση μειοδοτικών διαγωνισμών, και για διαφθορά. Στην υπόθεση εμπλέκεται η εταιρεία Global Service του Αλφρέντο Ρομέο, ο οποίος είχε επικρατήσει σε στημένο διαγωνισμό το 2007, ύψους 397 εκατ. δολαρίων, για τη συντήρηση δρόμων και κτιρίων της Νάπολης και για τη διαχείριση των σχολικών κυλικείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κατάλογο των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται επίσης δύο βουλευτές - ένας της δεξιάς και ένας της αριστεράς - δύο δημοτικοί αξιωματούχοι και ένας αστυνομικός.

Ο δημοτικός σύμβουλος Τζόρτζιο Νούνιες, ο οποίος αυτοκτόνησε στις 29 Νοεμβρίου, θεωρείτο ύποπτος για την υποκίνηση της βίας που ξέσπασε για την κρίση με τα σκουπίδια στη Νάπολη την περασμένη άνοιξη. Στα τέλη Οκτωβρίου ετέθη σε κατ΄οίκον περιορισμό.