Το «σύστημα εξουσίας» στο εδώλιο της ιστορίας!

Γράφει ο Αλκιμος

Οι Έλληνες πρωτοστατούν στην αντίδραση κατά της ΑΠΑΤΗΣ του «συστήματος».
.
Ο πυροβολισμός που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του μικρού Αλέξη, προκάλεσε την κίνηση της χιονοστιβάδας, που λέγεται: διεθνής ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ!!!

Ένας πυροβολισμός ήταν, που τερμάτισε την λεγόμενη «εποχή της αθωότητας» και οδήγησε την ανθρωπότητα στην ποιο δραματική φάση της ανθρώπινης ιστορίας. Ήταν η 28η Ιουνίου του 1914, και ο πυροβολισμός προήλθε από το όπλο ενός νεαρού εκείνη την φορά, από το σπουδαστή Γαβριήλ Πρίντσιπ, φανατικό οπαδό της πανσλαβικής εθνικιστικής κίνησης, η οποία διευθυνόταν από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της Σερβίας. Παραδόξως, στις 6 του Δεκέμβρη, φέτος, ήταν σαν να πήρε το σύστημα εξουσίας την εκδίκησή του, από τους νέους ανθρώπους, που τολμούν να διεκδικούν, ανεξάρτητα από το αν ήταν τότε δίκαια ή όχι η πράξη του νεαρού Σέρβου.

Το στιβαρό χέρι της εξουσίας που δεν είναι παρά ο βραχίονας του συστήματος που κυριαρχεί επάνω στις ανθρώπινες μάζες, έκανε όμως μια λάθος κίνηση-από πλευράς τακτικής- στις 6 του Δεκέμβρη. Μια αψυχολόγητη και εγκληματική κίνηση, που είναι πιθανό να οδηγήσει στην ανάφλεξη μιας ευρύτερης κινητοποίησης όλων αυτών που δεινοπαθούν, και που είναι οι παρασκηνιακοί θεατές, της σπατάλης, της αλαζονείας και της κατάχρησης εξουσίας, από πλευράς των προνομιούχων.

Οι νέοι άνθρωποι, που δεν έχουν βάλει ακόμα στους ώμους τους τον βαρύ ζυγό της υποδούλωσης, είναι ό,τι ποιο επικίνδυνο γι’ αυτούς που επιδιώκουν την χειραγώγηση της μάζας. Η καταστολή δεν αποτελεί την λύση ούτε την διέξοδο από την κρίση, αντίθετα, οδηγεί μάλλον στην πρόκληση μιας ποιο δυναμικής αντίδρασης. Αυτό φανερώνουν τα τελευταία γεγονότα.

Όλα δείχνουν, ότι το «παγκόσμιο σύστημα εξουσίας», που οικοδομήθηκε επάνω στην αδικία και την ανισότητα και που έπνιξε την ανθρωπότητα στο αίμα, πνέει πλέον τα λοίσθια!!!

Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να το περισώσουν είναι απλά ουτοπιστές.

Στην Ελλάδα, ο Καραμανλής και οι πελαγωμένοι υπουργοί του, δεν είναι ούτε καλύτεροι αλλά ούτε και χειρότεροι από οποιουσδήποτε άλλους πολιτικούς. Είχαν μόνο την ατυχία, να βρίσκονται στο τιμόνι της εξουσίας, στη λάθος χρονική στιγμή. Τη στιγμή, που το ποτήρι της ανέχειας και της καταπίεσης-σε όλο τον κόσμο-έχει πια ξεχειλίσει…

Αλκιμος