Φάκελος Ναρκωτικά (35) ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ (1ο Μέρος)


Συνεχίζουμε κατ' αποκλειστικότητα από το καφενείο την τμηματική παρουσίαση του βιβλίου του φίλου μας gianniotis.gr με τίτλο:
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
"Τα ...εκρηκτικά που σκοτώνουν"
Πληροφορούμε τους φίλους μας ότι, το παρόν βιβλίο δεν διατίθεται προς πώληση στην ελεύθερη αγορά, καθόσον το υλικό του προορίζεται μόνο για ενήλικες αναγνώστες

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ

ΜΕΡΟΣ 1ο

Οι τοξικομανείς δεν περιορίζονται μόνο στη χρήση ναρκωτικών, βλάπτοντας και καταστρέφοντας όχι μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τις οικογένειές τους, γίνονται πολύ συχνά εγκληματίες και ιδιαίτερα έμποροι ναρκωτικών κάτι βέβαια που δεν ήταν στις προθέσεις τους όταν ξεκίνησαν τα ναρκωτικά.

Αργά ή γρήγορα και σε ποσοστό που υπερβαίνει το 60% καταφεύγουν στη λύση του εμπόρου ναρκωτικών, για πολλούς λόγους.

Αυτό συμβαίνει όταν σύντομα περιορίζεται σημαντικά η δυνατότητα απόκτησης του πανάκριβου ναρκωτικού, χωρίς τη λήψη του οποίου δεν μπορούν να ζήσουν.

Εύκολα λοιπόν και χωρίς αντίρρηση θα δεχθούν την πρόταση του εμπόρου ναρκωτικών για συνεργασία, προκειμένου να εξασφαλίσουν δωρεάν την ημερήσια δόση τους.

Πρέπει να πείσουν την παρέα και τους φίλους τους να δεχθούν να δοκιμάσουν το ναρκωτικό (στην αρχή το προσφέρουν δωρεάν), ή κατά τις οδηγίες του εμπόρου να το διαθέσουν σε πολύ χαμηλή τιμή, ώσπου να συνηθίσουν και να εξαρτώνται από αυτούς.

Στη συνέχεια θα ανεβάσουν την τιμή, ζητώντας κάθε φορά όλο και περισσότερα χρήματα.

Η δυσκολία ανεύρεσης πολλές φορές των ναρκωτικών, αλλά και η αύξηση της τιμής τους, οδηγεί τους τοξικομανείς στην εγκληματικότητα και κυρίως στο να γίνουν έμποροι ναρκωτικών.

Εκτός από εμπόριο ναρκωτικών, διαπράττουν και άλλα αδικήματα, στα οποία ωθούνται άμεσα ή έμμεσα από την τοξικομανία, όπως για παράδειγμα:

Κλοπές και πλαστογραφίες ιατρικών συνταγών και σφραγίδων.

Στη συνέχεια τις συμπληρώνουν, πλαστογραφώντας την υπογραφή του γιατρού και προμηθεύονται ύστερα μ' αυτές από τα φαρμακεία το ναρκωτικό που έχουν αναγράψει πάνω στην πλαστή συνταγή.

Κλοπές ναρκωτικών ουσιών.

Από φαρμακεία ή νοσοκομεία για δική τους συνήθως κατανάλωση, ή και για να τα πουλήσουν.

Κλοπές χρημάτων, χρυσαφικών ή άλλων αντικειμένων.

Στην αρχή από τους γονείς τους, και αργότερα από άλλους συγγενείς ή φίλους.

Κλοπές οχημάτων.

Συνήθως μόνο για χρήση.

Ληστείες.

Ιδίως σε βάρος των γυναικών, (τους αφαιρούν την τσάντα ενώ αυτές βαδίζουν ανύποπτες στους δρόμους).

Αυτό γίνεται συνήθως από δύο άτομα, τα οποία κατά κανόνα επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα.

Ο οδηγός πλησιάζει την ανύποπτη γυναίκα και ο συνεπιβάτης αρπάζει την τσάντα.

Σωματικές βλάβες με πρόθεση.

Σε βάρος των γονέων αρχικά, αλλά και άλλων στενών συγγενών, προκειμένου να τους δώσουν χρήματα για την αγορά ναρκωτικού, ή λόγω των ψευδαισθήσεων ή παραισθήσεων που τους δημιουργεί η χρήση ναρκωτικών.

Αυτή είναι η αιτία για πολλούς αναίτιους καυγάδες και η κακοποίηση άσχετων ανθρώπων, (νομίζουν ότι τους επιβουλεύονται ή τους ειρωνεύονται ενώ στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο).

Επίσης σκηνές ζηλοτυπίας προκαλούνται από κοκαϊνομανείς, οι οποίοι λόγω των ψευδαισθήσεων που τους προκαλεί η κοκαϊνη, έχουν οπτικά ή ακουστικά παραληρήματα, λόγου χάρη βλέπουν ανύπαρκτους άνδρες να ασελγούν στη γυναίκα τους και επιτίθενται.

Βιασμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας (βραδινή 03.12.1987), μια Αμερικανίδα μητέρα κρατούσε ακίνητη την 6χρονη κόρη της και τη βίαζαν δύο νεαροί ηλικίας 20 και 21 ετών.

Η ίδια ομολόγησε αυτή την αποτρόπαια πράξη της, λέγοντας ότι προέβη σ' αυτή, για να εξασφαλίσει χρήματα από τους βιαστές της κόρης της, για να προμηθευτεί ναρκωτικά.

Λόγω της διεγερτικής επίδρασης της κοκαϊνης, ο τοξικομανής μη μπορώντας να ελέγξει το πάθος του μπορεί να διαπράξει και αιμομιξία, οι δε γυναίκες πορνεία, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα που χρειάζονται για την αγορά του ναρκωτικού.

Αύριο η συνέχεια


Προηγούμενες 20 αναρτήσεις, 21, 22, 23, 24 25,26,27,28,29, 30 31, 32, 33 34