Είναι ο Καραμανλής γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης;;

Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει κουβέντα στα blogs της Θεσσαλονίκης για το " Αν ο Καραμανλής είναι γέννημα θρέμμα της Συμπρωτεύουσας". Σε αυτήν την συζήτηση δημοσιεύουμε και την άποψη του Γιώργη Πιπερόπουλου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.


Τρωκτικά μου,

Ίσως είναι ανάρμοστο για τον υπογράφοντα (γέννημα Κατερίνης, θρέμμα Θεσσαλονίκης και μετά Ν.Υόρκης, Βοστώνης, Μονάχου, Σάλτσμπουργκ κλπ) ΑΛΛΑ έχω το δικαίωμα ΚΑΙ την ακαδημαϊκή υποχρέωση να κάνω ένσταση όταν γράφεται ότι ο Πρωθυπουργός μας κ Κώστας Καραμανλής είναι "γέννημα θρέμμα" Θεσσαλονικιός.

Εάν το ερευνήσετε λίγο θα βρείτε ότι ο κ Καραμανλής γεννήθηκε στην Αττική, πήγε νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο στην Αττική, σπούδασε στο Καποδίστρειο Πανεπιστήμιο της Αττικής, υπηρέτησε την θητεία του στο Ναυτικό (Πειραιώς και Νήσων – δηλαδή….Αττική).

Το 1989 εξελέγη βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και το 2004 βουλευτής Λάρισας

Εδώ και αρκετά χρόνια ΔΕΝ διατηρεί βουλευτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη!...

Όλα αυτά με σεβασμό τόσο στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, όσο και στα taxalia ένα αγαπημένο μου blog που τόσο συχνά με φιλοξενεί, και, με σεβασμό, φυσικά, στους “γέννημα-θρέμμα και σκέτο θρέμμα» Σαλονικιούς…

Φιλικά


Γιώργος Πιπερόπουλος

Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

(τέως υποψήφιος βουλευτής Α Θεσσαλονίκης παραιτηθείς από το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας την Άνοιξη του 1998)