ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (27/10/08)

Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ 27-11-08........1400-1830.....

...«Παγκάρι» σε επτά (7) τράπεζες είχε ανοίξει η Μονή Βατοπεδίου
για την κίνηση των «ιερών» λογαριασμών του ηγούμενου Εφραίμ, μέσα από τους οποίους πραγματοποιήθηκε «αμοιβή»-μυστήριο 15 εκατ. ευρώ το 2007 προς άγνωστο αποδέκτη. Από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της Μονής αποκαλύπτεται ακόμη η ύπαρξη εμβάσματος 10,4 εκατ. ευρώ της Μονής προς την κυπριακή offshore εταιρεία «Rassadel», που ανήκει στο μοναστήρι, καθώς είναι ο πραγματικός και τελικός δικαιούχος της Μονής και μέσω της οποίας κινήθηκαν τα 50 εκατ. ευρώ για την αγορά από τη «Νoliden» του ολυμπιακού ακινήτου και η οποία συμμετέχει κατά 30% στην κατασκευαστική εταιρεία «Α
νθεμιάς ΑΕ» του Αθ. Πάπιστα, που αγόρασε τα οικόπεδα «φιλέτα» της Θεσσαλονίκης.

.....
Τι κι αν πιέζει;Ο Κ.Καραμανλής ζητάει από όλες τις τράπεζες να συμμετέχουν... εθελοντικά στο σχέδιο Αλογοσκούφη. Ο Ανδρ.Βγενόπουλος λέει ότι το σχέδιο δεν στηρίζει την οικονομία, αλλά συγκεκριμένες τράπεζες και απέχει........

.....Νέα όρια μεταξύ «χρήστη» και «εμπόρου»...Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων για την μείωση των κρατουμένων
, το υπ.Δικαιοσύνης άλλαξε τα όρια στις ποσότητες ναρκωτικών που μετατρέπουν τον κάτοχο σε κατηγορούμενο.Η σχετική τροπολογία των συναρμόδιων υπουργών Σωτ.Χατζηδάκη, Δημ.Αβραμόπουλου και Γ.Αλογοσκούφη προβλέπει ότι «εκτός εάν το δικαστήριο κρίνει άλλως» οι ανάγκες ενός χρήστη, έστω και εξαρτημένου, καλύπτονται από ποσότητες μέχρι (μικτό με την άμεση συσκευασία βάρος):
  • 1,5 γρ. ηρωίνη
  • 1,5 γρ. κοκαΐνη
  • 2,5 γρ. κατεργασμένη κάνναβη
  • 20 γρ. ακατέργαστη κάνναβη........Σημειώνεται ότι για άλλα είδη ναρκωτικών ουσιών μπορεί με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης, να καθορίζεται αντίστοιχο όριο.

....1630...CNN...ΦΛΟΓΕΣ ΥΨΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΟΜΠΕΡΟΙ ΣΤΗ ΒΟΜΒΑΗ - ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ - ΔΡΑΣΤΩΝ ......ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
.
....Πενηνταεννιάχρονος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου έχασε τη ζωή του σήμερα
, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε εξετράπη της πορείας του στο 153ο χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τριπόλεως και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

.....Το θάνατο ενός Γερμανού πολίτη από το μπαράζ τρομοκρατικών
επιθέσεων στη Βομβάη ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.
.
....Την αποστολή αεροπλάνων για την παραλαβή των Ευρωπαίων
υπηκόων από τη Βομβάη ανακοίνωσαν η Γαλλία και η Ισπανία. Από τη Γαλλία μάλιστα θα αναχωρήσει αεροπλάνο που θα μεταφέρει γιατρούς, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της χώρας Μισέλ Αλιότ Μαρί.
.
....Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε σήμερα
ότι ένας αριθμός Ισραηλινών κρατούνται όμηροι από ενόπλους σε εβραϊκό κέντρο στη Βομβάη.

.....Με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η ΚΑΕ
Παναθηναϊκός από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την περασμένη εβδομάδα.

.....
Ομάδα ειδικών της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας προκειμένου να συνδράμει τις ινδικές αρχές στο έργο τους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη αποστέλλει το Λονδίνο. Αυτό ανακοίνωσε σήμερο ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

.....
Ως απλός διεκπεραιωτής διαφόρων εντολών, που του δίνει ο πατέρας Ευδόκιμος και αφορούν τις υποθέσεις της Μονής εμφανίστηκε στην Εξεταστική ο κ. Αναστάσιος. Ανέφερε ότι το μόνο που γνωρίζει για την υπόθεση των ανταλλαγών, είναι μερικές πληρωμές που είχαν γίνει στο δικηγόρο της Μονής, που έχει σχέση με τις ανταλλαγές, τον κ. Πελέκη και την κ. Βουλγαράκη.

.....Αγορές κλεισίματα... Σχεδόν συντονισμένα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά
χρηματιστήρια με μια μέση άνοδο πάνω από 1,5%, περιμένοντας την αυριανή αντίδραση της αμερικανικής αγοράς απέναντι στις τρομοκρατικές ενέργειες.Η ελληνική αγορά κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με τον Γενικό δείκτη να κλείνει στις 1908,18 μονάδες με άνοδο 1,84% και καθαρό όγκο συναλλαγών στα 143 εκατ. ευρώ.
.
...«Η διοίκηση της ΔΕΗ οδηγεί την επιχείρηση σε οικονομική
κατάρρευση και καταστροφή και την ίδια ώρα πανηγυρίζει ότι έτσι ακριβώς αναδεικνύονται τα προβλήματα της επιχείρησης. Χωρίς να πράττει γι' αυτά απολύτως τίποτα».Η δήλωση ανήκει στον βουλευτή και τομεάρχη Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος καυτηρίασε την Πέμπτη την συνεχιζόμενη αρνητική πορεία της ΔΕΗ, που ανακοίνωσε ζημιές 245 εκατ. ευρώ για το 9μηνο.