Γυναίκες εν δράσει

ΤΡΕΛΙΑΡΕΣ, ΜΟΥΡΙΤΣΕΣ, ΓΚΑΖΩΜΕΝΕΣ, ΚΑΙ ΦΛΑΤ

Οι γυναίκες εν δράσει. Δεν μπορεί να μην τις έχετε δει στη δουλειά σας. Να μην τις έχετε συναντήσει καθώς οδηγούνε σαν τρελές. Ή όταν τις ανταμώνετε στο κοινωνικό σας διάβα να είναι σαν τα αερικά. Τίποτα να μην τις αγγίζει.

Η τρελιάρα: Η γυναίκα αλλ’ αντ’ άλλων. Δεν τόχει σε τίποτα να τρελάνει και σένα. Εκεί που κάθεσαι στη δουλειά μπαίνει μέσα και εκτοξεύει κάτι ρουκέτες άλλο πράμα. Μπορεί να είναι βρισιές, ανεδαφικά επιχειρήματα ή και αλλόκοτες ιδέες. Εδώ τον κύριο ρόλο τον παίζουν οι ορμόνες της. Ψυχραιμία παιδιά και δώστε τόπο στην οργή.

Μουρίτσες. Οι πάλα ποτέ ναζιάρες γατούλες που βγάζουν πάντα την ουρά τους απέξω. Είναι αυτή που μέσα στο αυτοκίνητο -εν ώρα πρωινής αιχμής - μακιγιάρεται και σε στέλνει. Σιγά να μην χαλάσει τη ζαχαρένια της.

Γκαζωμένες: Είσαι σταματημένος με κόκκινο στο φανάρι. Έρχονται πατημένες από πίσω και αρχίζουν να κορνάρουν για να φύγεις με κόκκινο και να σκοτωθείς για χάρη της έλλειψης προγραμματισμού και αργοπορίας της. Παρακάτω θα την δείτε να κάνει ζιγκ ζαγκ και να τρέχει σαν σε ράλι. Κίνδυνος Θάνατος και προσέξτε την. Δεν καταλαβαίνει Χριστό.

Φλάτ: Η γυναίκα πέρα βρέχει. Δεν πάνε να πέφτουν πυρηνικά γύρω της, δεν πάει να έχει κατέβει ο Προστάτης-Άγιος της στη γη και να ζητάει να τη δει, αυτή τίποτα. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Σε κοιτάζει λες και έχει πάρει το χάπι της εξωκοσμικής απογείωσης. Χαρακτηρίζεται και ως ο «Μα Είναι δυνατόν;» τύπος.

Αυτή είναι η γυναίκα μετά τον φεμινισμό, μετά τον κομουνισμό, μετά τον καπιταλισμό, μετά…μετά…μετά. Είναι η γυναίκα η εργαζόμενη εντός και εκτός οικίας, εντός οικίας μόνο, και τέλος η γυναίκα που είναι έτοιμη να ενταχθεί είτε στη μια είτε στην άλλη κατηγορία. Η γυναίκα που έχει μπει στο μετά και προσπαθεί να κινηθεί στο πριν και στο τώρα. Αιχμάλωτη της εικόνας που της έχουν φτιάξει άλλοι και που προσπαθεί να μπει στο κάδρο της, στο όνομα της χειραφέτησης, της ισότητας και της ελευθερίας. Προς το παρόν είναι μεταξύ εντός και εκτός κάδρου. Σε σύγκριση με τη μητέρα και γιαγιά της που ήταν κυρίες στο σπίτι τους υπολείπεται αρκετά. Ας ψάξει να βρεί την αιτία και θα βρεί και την ισορροπία της.

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ