Οριστικά χαμένη η Σεγκολέν. Η Ομπρίν στην ηγεσία των Σοσιαλιστών

Η δήμαρχος της Λίλης, Μαρτίν Ομπρί είναι και επισήμως αυτή που κέρδισε στο δημοψήφισμα και που την ανέδειξε ως τη νέα πρώτη γραμματέα του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, έναντι της αντιπάλου της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία ήταν η υποψήφια για την γαλλική προεδρία που ηττήθηκε από τον Νικολά Σαρκοζί.
Η κ. Ομπρί εξελέγη πρώτη γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος με ψήφους 67.451 έναντι 67.349 ψήφων που συγκέντρωσε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, δηλαδή, μόλις 102 ψήφους διαφορά, ανακοινώθηκε από την επιτροπή ανακαταμέτρησης των ψήφων.
Το αποτέλεσμα αυτό εγκρίθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του Κόμματος, που συνήλθε στο Παρίσι.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της έγκρισης του αποτελέσματος ένας από τους στενούς συνεργάτες της κ. Ρουαγιάλ ζήτησε για άλλη μία φορά να γίνει νέα ψηφοφορία.

Στην ομιλία του ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος ο απερχόμενος πρώτος γραμματέας Φρανσουά Ολάντ, αλλά και πρώην σύντροφος της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, απηύθυνε έκκληση για "συλλογική και αδιαίρετη ανάταση του κόμματος".

"Δεν υπάρχει μία ομάδα εναντίον μίας άλλης. Δεν υπάρχουν δύο Σοσιαλιστικά Κόμματα. Υπάρχει ένα κόμμα που πρέπει να επιβιώσει, με όλους μαζί και του οποίου τους κανόνες και τους οπαδούς πρέπει να σεβόμαστε όλοι", ανέφερε ο κ. Ολάντ καταχειροκροτούμενος από όλους.

Πηγή Reuters