Ενωση τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης Β. Ελλάδος


Θεσσαλονίκη 11 Νοεμβρίου 2008 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1165

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Με αφορμή τον διάλογο που ξεκίνησε το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για την ένταξη των Τεχνικών της Ιδιωτικής Τηλεόρασης στο υπό ίδρυση, σύμφωνα με τον Νόμο 3655/2008, συνταξιοδοτικό και μόνο, ασφαλιστικό Ταμείο Τ.Α.Τ.Ε.Ρ.Τ. και την επίδοση της ανάλογης Αναλογιστικής Μελέτης, δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι:

Πάγιες θέσεις της ‘Ενωσής μας είναι:

1. Η άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού Νόμου 3655/2008

2. Η καθιέρωση και κατοχύρωση υποχρεωτικής καθολικής δημόσιας ασφάλισης.

3. Η Δημιουργία ενός πραγματικά Ενιαίου Ταμείου για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ, χωρίς δυσμενείς όρους μετάβασης, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη (σύνταξη, υγεία, επικούρηση), εξίσωση των παροχών στο καλύτερο ανώτερο επίπεδο και την όποια οικονομική επιβάρυνση να πληρώσουν το Κράτος και οι εργοδότες και

4. Μέχρι την πραγματοποίηση των ανωτέρω στόχων να ενταχθούν, άμεσα, τα μέλη μας στην ασφάλιση του Τ Σ Π Ε Α Θ – Ε Δ Ο Ε Α Π όπου, σήμερα, είναι ασφαλισμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Τηλεόραση (Δημοσιογράφοι, Συντάκτες, Διοικητικοί κλπ) πλην των Τεχνικών.

Τα παραπάνω τέθηκαν ρητά και κατηγορηματικά στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Δ. Μαμωνά στις 4/11/08.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι η Αναλογιστική Μελέτη περιέχει δύο σενάρια για τον τρόπο που το ΤΑΤΕΡΤ θα καταστεί βιώσιμο και ότι πόροι του Ταμείου θα είναι, η εργοδοτική εισφορά που καθορίζεται στο 13,33%, η εισφορά του ασφαλισμένου που θα είναι 6,67% και ένας Κοινωνικός Πόρος ο οποίος δεν κατονομάζεται αλλά που προφανώς μας παραπέμπει στο Αγγελιόσημο.

Παραλάβαμε την Αναλογιστική Μελέτη χωρίς καμιά δέσμευση και με την συμφωνία ότι αν η Μελέτη είναι ασύμφορη, να παραμείνουμε στο ασφαλιστικό καθεστώς που είμαστε μέχρι την επίτευξη των στόχων μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ