ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (3/11/08)

Κάθε Βράδυ στις Επτά ακριβώς

Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ -- 03 Νοεμβρίου 08

0600....Στις 15 Ιανουαρίου, προγραμματίζεται
να διακοπούν τα δρομολόγια των συρμών του Μετρό προς το Ελ. Βενιζέλος (Εθνική Άμυνα-Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο), ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του σταθμού της Αγίας Παρασκευής που περιλαμβάνεται στην επέκταση της γραμμής προς Χολαργό-Νομισματοκοπείο. Αυτό θα διαρκέσει 6 μήνες!!!!!!!

0600...
Κοινή στάση εργασίας Σήμερα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ.

0620.....Εφημερίδα "Ελευθ. Τύπος" .....Κραυγή Αγωνίας από Συνταξιούχους
!!
Εφημερ..."ΕΘΝΟΣ" 1 εκατ.πολίτες στην ΟΥΡΑ για το ΕΤΑΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0630.....ΑΛΦΑ - Αυτιάς...ειδήσεις...
300000 επιχειρήσεις στο κόκκινο - Στέλνουν το ΕΤΑΚ και σε νεκρούς - Ο ΟΜΠΑΜΑ καλπάζει στα προγνωστικά - και η Βενζίνη στα Βενζινάδικα στα ΥΨΗ 1,10-1,08-1,00-0.97..................

0700....
Εβδομάδα εξελίξεων για την οικονομία, με τις συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ, του Εκοφίν και τη νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 7 του μηνός στις Βρυξέλλες. Τη Δευτέρα η Κομισιόν αποφασίζει για το ελληνικό σχέδιο στήριξης των τραπεζών. Εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα του προϋπολογισμού της, η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο, με μόνη ελπίδα τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας

0720....Και τώρα ντέρμπι
Ο Ολυμπιακός αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο επικράτησε του Εργοτέλη 2-0 και θα πάει με "αέρα" πέντε βαθμών στο ΟΑΚΑ. Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, ΟΦΗ-Ξάνθη 0-2 και Πανθρακικός-Θρασύβουλος 1-0.

0735....Ο κος Ρουσόπουλος είναι εδω..
.treilers on the MEGA TV- ANT1..mr Pretenteris mr Papadakis .........

0800.....Μαζική αποχή από το συσσίτιο έχουν εξαγγείλει
για σήμερα οι κρατούμενοι σε 21 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι ζητούν καλύτερες συνθήκες κράτησης και βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος.Οι κρατούμενοι ζητούν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εφαρμογή του σωφρονιστικού κώδικα, κατάργηση των πειθαρχικών ποινών και ανώτατο όριο προφυλάκισης 12 μήνες.

1000...Στο 2,5% το 2009 και 2,6% το 2010 θα επιβραδυνθεί
ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, από 3,1 φέτος, σύμφωνα με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν.
Συγκεκριμένα, η οικονομική ανάπτυξη στη χώρα μας θα είναι αρκετά υψηλότερη έναντι της υπόλοιπης ευρωζώνης το 2009 (2,5% έναντι 0,1% στην ευρωζώνη και 0,2% στην ΕΕ) και το 2010 (2,6% έναντι 0,9% στην ευρωζώνη και 1,1% στους «27»).Για φέτος, η Επιτροπή προβλέπει ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 3,1%.
Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα, έκλεισε στο 3,5% του ΑΕΠ το 2007 και θα σημειώσει μείωση το 2008 στο 2,5%.

1100...
Aπουσιάζουν οι ουσιαστικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης του Βατοπαιδίου από τον κατάλογο των πρώτων 26 μαρτύρων που θα αρχίσουν να παρελαύνουν από τη Δευτέρα ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής. Η κλήτευση των «ηχηρών» ονομάτων μετατέθηκε για τον επόμενο μήνα, δημιουργώντας όμως αμφιβολίες για το εάν θα προλάβει η Επιτροπή να φτάσει και στα... βαθιά ως τις 15 Δεκεμβρίου, οπότε «θα πρέπει ανυπερθέτως να έχει παραδώσει πόρισμα».

1200....Οικονομικα απο την Commission.........
Για την ερχόμενη διετία όμως προβλέπεται σοβαρή επιδείνωση της ανάπτυξης της οικονομίας, καθώς η Κομισιόν εκτιμά πως θα υπάρξει ραγδαία πτώση στο 3,1% φέτος και στο 2,5% το 2009, ενώ διαβλέπει μικρή άνοδο στο 2,6% το 2010.

1255...." ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ " συνέντευξη Παπανδρέου.....<<
Με τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να κάνουμε ένα διάλογο χωρίς προϋποθέσεις και εκβιασμούς από καμία πλευρά. Πιστεύουμε στη συνεργασία, έστω και αν αυτή αφορά επιμέρους ζητήματα. Πιστεύουμε στον διάλογο, δεν τον φοβόμαστε. Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι πολύ εύκολο να βρούμε τα σημεία που μας χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς όμως θέλουμε να βρούμε τα σημεία που μας ενώνουν. ..>>

1308....Δεν έχει τέλος το αλαλούμ με τον νέο φόρο ακινήτων,
αλλά και η ταλαιπωρία των φορολογουμένων. Περίπου 1.000.000 συνιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να στηθούν στην ουρά της Εφορίας προκειμένου να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση για να απαλλαγούν από τον φόρο που παράνομα τους χρέωσε το υπουργείο Οικονομικών ή για να ζητήσουν να πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση του φόρου ακινήτων, ενώ πολλοί φορολογούμενοι θα πρέπει να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων που έχουν δηλώσει στο έντυπο Ε9.

1333...
Ο υπουργός Υγείας μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, δήλωσε πως τα προβλήματα που χρονίζουν τα τελευταία χρόνια στον τομέα της υγείας, φτάνουν στη φάση της επίλυσής τους.

1400...Rueters....
Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στη βιομηχανία μετάλλου στη Γερμανία, καθώς τα συνδικάτα τους επέκτειναν τις κινητοποιήσεις τους για να πιέσουν για την αποδοχή του αιτήματος τους για αυξήσεις 8% στις αποδοχές τους.

1430....Αρνητικός στο να αναλάβει την προεδρία της ΑΕΚ
φαίνεται πως είναι ο νυν αντιπρόεδρος του συλλόγου, Τάκης Κανελλόπουλος, μετά την παραίτηση του Ντέμη Νικολαϊδη. Εξετάζονται οι περιπτώσεις παλαιμάχων. Δεν βγαίνει μπροστά ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

1455....Για τη Γερμανία αναχώρησε πριν λίγο η αποστολή του Παναθηναϊκού.
Οι «πράσινοι» φιλοξενούνται αύριο (21:45, Novasports 1) από τη Βέρντερ Βρέμης, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. «Πρέπει να νικήσουμε. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», δήλωσε ο Σιμάο.

1505...Εκτός του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός,
για την 9η αγωνιστική της Super League, έθεσε τον εαυτό του ο Κύρος Βασσάρας. Ο λόγος είναι ότι ο διεθνής διαιτητής δήλωσε κώλυμα,

1535...Την εξαγορά του 80% της ρωσικής τράπεζας Uniastrum Bank
έναντι 447 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε σήμερα η Τράπεζα Κύπρου. Η εξαγορά αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στο Ρωσικό τραπεζικό τομέα από χρηματοπιστωτικό οργανισμό που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε αφού λήφθηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις Κεντρικές Τράπεζες Κύπρου και Ρωσίας καθώς και από τη Ρωσική ομοσπονδιακή αντιμονοπωλιακή υπηρεσία (Russian Federal Antimonopoly Service).

1555...Rueters...Το τηλεοπτικό κανάλι
με σειρές μυθοπλασίες και κωμωδίες της Fox International, το Foxlife, ανακοίνωσε ότι εντάσσει στην πλατφόρμα της η On Telecoms. Η επίσημη παρουσίαση γίνεται στις 11 Νοεμβρίου.

1610...Τραγικό θάνατο βρήκε 43χρονος
σε δασική περιοχή του Δ.Δ. Καλογριανής του Δήμου Κλεινού στο νομό Τρικάλων, όταν πληγώθηκε στο λαιμό από την πτώση κορμού, κατά την υλοτόμηση δένδρου.

1635...Το πτώμα ενός 61χρονου εντοπίστηκε
χθες το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή όρμου Αντίκυρας Κορινθιακού κόλπου. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών προκειμένου διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή.

1640...BBC reports...Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει σήμερα το ευρωπαϊκό
νόμισμα έναντι του δολαρίου, στη διεθνή αγορά συναλλάγματος. Ειδικότερα, το ευρώ ενισχύεται σε ποσοστό 0,80% και η ισοτιμία έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,2858 δολάρια.Η ισοτιμία ευρώ-λίρας Αγγλίας διαμορφώνεται σε 0,7941 λίρες/ευρώ και ευρώ-γεν στα 127,37.

1700..."Μίνι-αντίδραση" στις αγορές λόγω προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ
και προετοιμασίας μείωσης των επιτοκίων από ΕΚΤ και ΒοΕ την Πέμπτη. Ακολουθεί το "ριμπάουντ" το ΧΑ (άνω του 3%) με αιχμή τις τράπεζες

1730...Rueterw Madrit...Δραστικά μετρα κατά της ύφεσης
ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Θαπατέρο.Ειδικότερα, ο κ. Θαπατέρο προανήγγειλε ένα διετές «μορατόριουμ» για τις αποπληρωμές στεγαστικών δανείων αξίας έως και 170.000 ευρώ έκαστο, βάσει του οποίου περίπου 500.000 οφειλέτες από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν το ήμισυ της δόσης τους.

1755...Προσφορά του Ελληνικού Κράτους 1000000 ιδιοκτήτες θα προσελθουν στις εφορίες για να δηλώσουν οτι δεν ειναι ελέφαντες μετα το λάθος της αποστολής των δηλώσεων για τον φορο ακίνητης περιουσίας ΕΤΑΚ,....