Φάκελος Ναρκωτικά (31) ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ – ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ

Συνεχίζουμε κατ’ αποκλειστικότητα από το καφενείο, την τμηματική παρουσίαση του βιβλίου του φίλου μου gianniotis.gr με τίτλο:

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
"Τα …εκρηκτικά που σκοτώνουν"

Πληροφορούμε τους φίλους μας, ότι όπως μας ενημέρωσε ο συγγραφέας, το παρόν βιβλίο δεν διατίθεται προς πώληση στην ελεύθερη αγορά, καθόσον το υλικό του προορίζεται μόνο για ενήλικες αναγνώστες.


Εκδόθηκε από τον ίδιο για να καλύψει διδακτικές ανάγκες, και περιορισμένος αριθμός αντιτύπων αυτού, έχουν δοθεί σε δημοτικές βιβλιοθήκες, σχολεία, συλλόγους, ιδρύματα, πνευματικά κέντρα κ.λ.π.

ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ – ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ

(κατηγορίες)

Αν και πολλά μας είναι γνωστά για τις επιδράσεις και τα αποτελέσματα των ναρκωτικών γενικά, ο ίδιος ο ναρκομανής παραμένει ακόμα αληθινό αίνιγμα.

Η κατάρα των ναρκωτικών έχει αποδοθεί:

Στην ευχέρεια επαφής με αυτά.

Στους διαθέτες του "πράγματος".

Στο οργανωμένο έγκλημα.

Κι' ενώ καθένας απ' αυτούς τους παράγοντες, μπορεί να συνεισφέρει ανάλογα, για την υποδούλωση του ατόμου στα ναρκωτικά και στην εξάρτηση, καμία συγκεκριμένη αιτία ή μεμονωμένη κατάσταση δεν οδηγεί φανερά σ' αυτή, αφού και τα δύο (ναρκωτικά – εθισμός), συναντώνται σε όλες τις κοινωνικές και οικονομικές τάξεις.

Δεν μπορεί να προκληθεί εξάρτηση από τα διάφορα ναρκωτικά, χωρίς να προϋπάρξει χημική επίδραση αυτών.

Παρ' όλα αυτά, ενώ εκατομμύρια χρησιμοποιούν ευρέως ναρκωτικά φάρμακα για ιατρικούς λόγους, ελάχιστοι από αυτούς γίνονται ναρκομανείς.

Κατά το πλείστον, οι σκληροί ναρκομανείς, πάσχουν από διάφορες μορφές συναισθηματικής αστάθειας, οι οποίες μπορεί να ήταν ή να μην ήταν φανερές, πριν από την αρχική χρήση του ναρκωτικού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει παρελθόν (συχνά αδιάγνωστο), ψυχικών ανωμαλιών.

Χαρακτηριστικό των ναρκομανών είναι η ανικανότητα ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων, καθώς και η απροθυμία αντιμετώπισης των προβλημάτων και των ευθυνών της ώριμης ηλικίας.

Οι νεαροί ναρκομανείς μπορεί να πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια κάτω από μεγάλους περιορισμούς, ή υπερβολική προστασία, ή απλά μπορεί να μην είναι σε θέση να αντέξουν τις σωματικές και συναισθηματικές διαφοροποιήσεις αυτής της περιόδου της ζωής τους.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ


Επόμενο θέμα: ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΟΥΣ

Προηγούμενες 20 αναρτήσεις, 21, 22, 23, 24 25,26,27,28,29, 30