ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων (26/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ - 26-11-08 - 0600-1330
---------------------------------------------------------------------------
0555...kafeneio...Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια, αμετάβλητη θερμοκρασία και νοτιοδυτικούς ανέμους μέχρι 5 Μποφόρ προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

.Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα φαρμακεία
ο
λόκληρης της χώρας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι φαρμακοποιοί για τις οφειλές του ΟΠΑΔ. Το μεσημέρι εκπρόσωποι του κλάδου θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

CNN...reports....Ανοδο έως 0,8%
σημείωσε το αργό πετρέλαιο φθάνοντας στα 51,18 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη μετά τη χθεσινή του υποχώρησε έως 3 δολ. το βαρέλι.

Βατοπέδι....Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης έριξε τις ευθύνες στην «παράγκα των Αθηνών».
«Δεν πήραμε χαμπάρι τις ανταλλαγές», δήλωσε. Τον διαψεύδει όμως η αλληλογραφία υπουργείων - νομαρχίας...εντωμεταξύ...Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μπαίνουν επτά ακόμη πρόσωπα, που εμπλέκονται στις αμαρτωλές συνναλαγές της Μονής Βατοπεδίου, τα ονόματα των οποίων θα αποσταλούν σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα στη διερεύνηση του σκανδάλου. Συγκεκριμένα, μέσω της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, διαβιβάζεται σήμερα στην Επιτροπή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, το δεύτερο αίτημα των δύο εισαγγελέων που διερευνούν την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, με το οποίο ζητάνε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί ακόμη επτά προσώπων, που φέρονται ως εμπλεκόμενα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία πραγματοποιούν σήμερα από τις 9 το πρωΐ έως τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι. Ζητούν την άμεση κάλυψη των περίπου 700 κενών οργανικών θέσεων.

Συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων για τους καθηγητές των Πανεπιστημίων οι οποίοι αντιδρούν στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων κολεγίων. Σήμερα επίσης δεν θα λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

ΑΠΕ....Ένας 28χρονος Κινέζος που κρίθηκε ένοχος
της δολοφονίας έξι αστυνομικών εκτελέστηκε στη Σαγκάη σήμερα Τετάρτη, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

CNN..reports...Το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ --το οποίο
έχει καταληφθεί από χιλιάδες διαδηλωτές που επιχειρούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση με σειρά κινητοποιήσεων-- θα παραμείνει κλειστό σήμερα Τετάρτη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Ταϊλάνδης.

Reuters....Δολοφονήθηκε ο δήμαρχος της μεγαλύτερης
πόλης της ρωσικής Βόρειας Οσετίας μετά από επίθεση ενόπλων που τον πυροβόλησαν μέσα στο αυτοκίνητό του σήμερα το πρωΐ, όπως μετέδωσε το Interfax.

Reuters.....
Επιτείνεται ο κίνδυνος γενικευμένων ταραχών, στη Ταϊλάνδη, καθώς αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ. Ασφαλείς οι έλληνες που βρίσκονται μεταξύ των 3.000 εγκλωβισμένων επιβατών στο αεροδρόμιο.

Διώξεις για το Βατοπέδιο...Την ποινική δίωξη του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου, αλλά και της προέδρου του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, Μαρίνας Ψάλτη, ζητάει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές. Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.....

Reuters....
Στους 84 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στην πολιτεία της Σάντα Καταρίνα στη Βραζιλία εξ αιτίας των σφοδρών πλημμυρών που πλήττουν την περιοχή.

50 εκατομ.564,019 ευρω μεσω rasadel εχει στο χρηματιστηριο
Αθηνών αποκαλύπτουν σήμερα " TA NEA " οτι εχει ο ΕΡΦΑΙΜ και το Βατοπέδι.....!!!!!!!

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι αγνοούνται στις Φιλιππίνες
μετά το ναυάγιο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενός πλοίου που μετέφερε βαρύ εξοπλισμό για την επέκταση ενός αεροδρομίου, ανακοίνωσαν στελέχη της ακτοφυλακής σήμερα.

«Εφραίμ, αλάνι, πάρε το λιμάνι»..φώναζαν οι απεργό Λυμενεργάτες του ΟΛΠ
. Η ελληνική εκδοχή του «σινικού τείχους» ορθώθηκε, έστω και νοερά, χτες, από το Πέραμα μέχρι το Σύνταγμα, για να σταματήσει τα κυβερνητικά σχέδια για την πολυετή παραχώρηση του κερδοφόρου Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική εταιρεία Cosco.

Τον διορισμό στο Δημόσιο συγγενών θανόντων από τις καταστροφικές
πυρκαγιές του 2007 ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.Πιο συγκεκριμένα, σε υπηρεσίες του Δημοσίου θα διοριστούν τα πρώτα δεκαπέντε άτομα, συγγενείς των θανόντων εξαιτίας των πυρκαγιών του 2007, με απόφαση που υπέγραψε στις 25 Νοεμβρίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης.

«Καθημερινά επιβεβαιώνεται η θέση που ανέπτυξα στη Βουλή, ότι η Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή είναι συνήθως ατελέσφορος. Χρειαζόταν Προανακριτική», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου.