ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (25/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ 1400-1830...

Μειώσεις στην άμεση φορολογία και στα επιτόκια
δανεισμού, κοινή δράση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και συντονισμένη αντιμετώπιση της ραγδαίας επιβράδυνσης της οικονομίας ζητά η Κομισιόν μέσω του σχεδίου στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας που ανακοίνωσε νωρίτερα. Ένα πακέτο ύψους περί των 200 δισ. ευρώ με διετή διάρκεια, τα 170 εκ των οποίων θα προέλθουν από τους εθνικούς ... "κορβανάδες" των κρατών - μελών της Ένωσης και τα υπόλοιπα 30 από τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

.Ιδιοκτήτης εργαστηρίου αργυροχρυσοχοΐας έπεσε νεκρός
από τα πυρά αγνώστων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία.

.Η Ουάσινγκτον έθαψε τουλάχιστον προς το παρόν τις ελπίδες της Ουκρανίας
για ένταξη στην Ατλαντική Συμμαχία καθώς δεν απέστειλε στο Κίεβο την πρόσκληση για την ένταξη νέου μέλους στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών που θα γίνει τον Δεκέμβριο.

Για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών κατηγορείται ένας 42χρονος
στα Χανιά που μαζί με έναν 24χρονο, ο οποίος αναζητείται, διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών.

Αποκολλήθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια
περιοχή ΑΚΡΑΣ «ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ» της Κω, το Φ/Γ «OULA» σημαίας Σιέρα Λεόνε, το οποίο παρέμενε προσαραγμένο στην περιοχή από την 17-11-08

Τη λειτουργία των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου
προτείνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Βλάχο.

Απροσπέλαστο για τους οδηγούς είναι το κέντρο
της πρωτεύουσας εξαιτίας των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας από δημόσιους υπαλλήλους, πανεπιστημιακούς και φοιτητές.Κλειστές είναι η Σταδίου από Αιόλου και η Αμαλίας από Ξενοφώντος, ενώ νωρίτερα έκλεισε και η Πανεπιστημίου και οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Τη θέση πως η λύση του Κυπριακού
«προϋποθέτει αλλαγή στρατηγικής αντίληψης από την Τουρκία» εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας.

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
... ανακοίνωσε και πάλι χθες ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ο οποίος μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου υπογράμμισε ότι ξεκινάει διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς φορείς.

Αρχίζει η εκταμίευση των 28 δισ.Μέσα
στις αμέσως επόμενες εβδομάδες, θα αρχίσει να υλοποιείται το κυβερνητικό πρόγραμμα των 28 δισ. ευρώ για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος και της εγχώριας αγοράς μετά και την ψήφισή του από τη Βουλή χθες.

.Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη,
ενώ την Τρίτη ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του στο χωριό Δραγωτινά Λευκίμης στην Κέρκυρα. Στέγες κτιρίων και δένδρα ξεριζώθηκαν, το καμπαναριό της εκκλησίας των Ταξιαρχών υπέστη μεγάλες ζημιές, ενώ καταστροφές προκλήθηκαν και στο Κοιμητήριο του χωριού. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ανεμοστρόβιλοι είναι συχνό φαινόμενο και εμφανίζονται στις περιπτώσεις έντονης ατμοσφαιρικής αστάθειας.

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας εξακολουθεί να πλήττει το μεγαλύτερο
μέρος της Ευρώπης. Ο χιονιάς είχε ως συνέπεια, να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σε Ισπανία και Ιταλία. Στη βόρεια Ισπανία χιονοθύελλες και πολικό ψύχος συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Για τρίτη συνεχή ημέρα όλοι οι κεντρικοί αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν απ’ το πυκνό χιόνι, ενώ τουλάχιστον 12 αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από τις κατολισθήσεις και ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του.

Φορώντας ένα μαύρο φόρεμα κεντημένο με χρυσές παγέτες έκλεψε την παράσταση. Η Νικόλ Κίντμαν έλαμπε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας «Αυστραλία» που έγινε στη Νέα Υόρκη. Οι δημοσιογράφοι την είχαν κυκλώσει. Η ίδια ωστόσο αναφέρθηκε και στη γέννηση του παιδιού της. Στο πλευρό της, ο συμπρωταγωνιστής της, ο διάσημος αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν τον οποίο το περιοδικό People ανέδειξε ως τον πιο σέξι άνδρα του κόσμου.

Δήλωση- βόμβα στον Flash 96 για το Βατοπέδι.
«Είναι αδιαμφισβήτητες οι πολιτικές ευθύνες σε όλες τις φάσεις στην υπόθεση Βατοπεδίου» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, μέλος της Eξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Εντολή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δ. Πιέρο να διερευνήσει το θέμα που δημιουργήθηκε με την άρνηση κατάθεσης στην Εξεταστική από Εφραίμ και Αρσένιο

Καθηγητής γυμναστικής συνελήφθη στην Παιανία μετά από καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου γιατί βιντεοσκοπούσε κρυφά τις μαθήτριες που άλλαζαν στα αποδυτήρια.

Ε. Μεϊμαράκης: "Εκλογές εάν..."Ο υπουργός Άμυνας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση που υπάρξουν αστάθμητοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα, όπως είπε, η καταψήφιση του προϋπολογισμού.

Μετά τις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας ότι όλα τα χρέη του ΟΠΑΔ θα εξοφληθούν σταδιακά έως τον Ιανουάριο, οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών
Κωστή Χατζηδάκη είχαν το μεσημέρι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων της
Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας Α.Ε. ΑΜΕΛ , με αντικείμενο την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στο ΜΕΤΡΟ και να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Στη δοκιμή του διηπειρωτικού πυραύλου νέας γενιάς RS-24
προχώρησε η Ρωσία, δήλωσε εκπρόσωπος των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

.Με νέα πτώση εκλεισε το Χ.Α στις......
Γ.Δ. 1.873,63 -1,46%