ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (25/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ 1400-1830.......................προσοχή στο τελευταίο μας σημαντικό ΝΕΟ !!!!!!!!!!!!


Καθόλου φειδωλός στις διατυπώσεις του βγήκε από την Εξεταστική Επιτροπή
για το Βατοπαίδιο και το σκάνδαλο της Βιστωνίδας ο προϊστάμενος της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.Ο Στ.Γκρόζος σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι πως τελικός δικαιούχος της κυπριακής εταιρείας Rassadel ήταν η Μονή Βατοπαιδίου.

.Εκρηξη ανεργίας, επιβράδυνση
ανάπτυξης υψηλά ελλείμματα για την Ελλάδα το 2009 προβλέπει ο ΟΟΣΑ . Καλεί δε την κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, τη δημόσια διοίκηση και τον έλεγχο των δαπανών...

"Διεθνές Βατοπέδιο" χαρακτήρισε
ο Α.Αλαβάνος την εκχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ στην κινεζική COSCO

«Καμπανάκι» στην Ελλάδα χτυπά ο Αμερικανός
πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ για τα ανεξόφλητα χρέη στον τομέα της υγείας. Με τελεσίγραφό του τόνισε πως είναι ορατός ο κίνδυνος να σταματήσουν οι προμήθειες φαρμάκων και υγειονομικού υλικού από τις ΗΠΑ στο ελληνικό δημόσιο αν ως το τέλος του έτους η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην καταβολή χρηματικού ποσού για την αποπληρωμή των χρεών.

Ο ΛΑΟΣ φέρνει στη Βουλή το θέμα της γκετοποίησης
συνοικιών της Αθήνας λόγω της παντελούς απουσίας αστυνόμευσης και της αθρόας εισροής λαθρομεταναστών, απουσία συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής. Στον απόηχο της έντασης που επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ο Γ.Καρατζαφέρης κατέθεσε ερώτηση προς τον Κ.Καραμανλή.

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε στη Βουλή ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης
, λίγο μετά την κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή. Κατά την προσφιλή του μέθοδο ο νομάρχης κατηγόρησε για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, την «παράγκα», όπως είπε, «των Αθηνών» και αποποιήθηκε κάθε ευθύνης.

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος Εφραίμ,
Αρσένιου και της προέδρου του δικαστηρίου Ροδόπης παρήγγειλε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί ότι έχει διαπραχθεί από την πρόεδρο παράβαση δικαστικού απορρήτου και καθήκοντος ενώ οι δύο μοναχοί φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί.

.Εκτός από την επεισοδιακή παρουσία Εφραίμ
στην Εξεταστική Επιτροπή, την Δευτέρα έκανε και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την παραίτησή του ο Θοδωρής Ρουσόπουλος σε ημερίδα της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ για τις Ελληνογαλλικές σχέσεις. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τον ηγούμενο Εφραίμ, ενώ στην ομιλία του επιτέθηκε στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για χειραγώγηση.

Αναχώρησε το πρωί η αποστολή του Παναθηναϊκού για την Ιταλία, όπου την Τετάρτη θα παίξει με την Ιντερ στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της 5ης ημέρας των ομίλων του Champions League.

Σοβαρά επισόδεια πριν λίγο μέσα στην Νομική
οπου συνεδρίαζε Η ΔΑΠ,οταν μπήκαν αναρχικοί στον χώρο,είχαμε δυστυχώς και μαχαίρωμα φοιτητή...Σύμφωνα με έκτατο δελτίο του ΑΝΤ1.....

Skyonline....
Νέες αποκαλύψεις για τη δραστηριότητα της Μονής Βατοπεδίου από την κατάθεση του προέδρου της επιτροπής για το "βρώμικο" χρήμα. Επιστολή Μαρκογιαννάκη σε Καρούτσο, ζητώντας να μάθει εάν η άρνηση κατάθεσης των Εφραίμ - Αρσένιου συνιστά ποινικό αδίκημα.

Λουκέτο" από την Τετάρτη στα φαρμακεία όλης της χώρας,
ενώ από 1η Δεκεμβρίου σταματά η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων απ΄όλα τα φαρμακεία της χώρας.

.
Για "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" στην οικονομία έκανε λόγο την Τρίτη στο ΣΚΑΪ η Άννα Διαμαντοπούλου με αφορμή την κατάθεση του Προϋπολογισμού του 2009 στη Βουλή.

.Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης
Χριστόφιας θα πραγματοποιήσει από αύριο έως τις 28 Νοεμβρίου επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια.

Σοβαρή είδηση .
"Πράσινο χαράτσι" σε ιδιοκτήτες ακινήτων

«Πράσινο χαράτσι...» σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων έρχεται το 2009.Αφορά εκείνους που θα θελήσουν να πουλήσουν ή να νοικιάσουν το διαμέρισμα, το γραφείο ή το κατάστημά τους και αυτό ανέρχεται σε τουλάχιστον 357 ευρώ για τα διαμερίσματα έως 120 τετραγωνικά μέτρα - περίπου 4.000 ευρώ για μία πολυκατοικία 1.000 τ.μ..

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ δίνει το ακόλουθο παράδειγμα: Για μια συνήθη πολυκατοικία συνολικού εμβαδού 1.000 τ.μ. το κόστος θα ανέλθει για όλους τους χώρους της σε 2.500 ευρώ + 300 ευρώ για την κεντρική θέρμανση + 500 ευρώ για όλα τα κλιματιστικά του κτιρίου τότε η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 3.300 ευρώ (3.927 ευρώ με ΦΠΑ).

Μάλιστα το ποσό αυτό για όλη την πολυκατοικία θα «καταδικαστεί», υποστηρίζει ο κ. Παραδιάς, να το πληρώσει ο πρώτος που θα χρειαστεί να πουλήσει ή να νοικιάσει το διαμέρισμά του και στη συνέχεια θα διεκδικεί από τους λοιπούς συνιδιοκτήτες την αναλογίας τους επί χρόνια στα δικαστήρια!