ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων (25/11/08)


Γράφει
O ΘΑΜΩΝΑΣ 06:00-13:00

Προς κλιμάκωση, βάζοντας λουκέτο την Τετάρτη,
οδηγούν τις κινητοποιήσεις τους οι Φαρμακοποιοί της χώρας, με αίτημά τους την εξόφληση των χρεών του Οργανισμού Περίθαλψης των Ασφαλισμένων του Δημοσίου. Ήδη η φαρμακοποιοί της Αττικής, έχουν σταματήσει να χορηγούν επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, ενώ από την 1η Δεκεμβρίου το ίδιο αναμένεται να πράξουν και οι φαρμακοποιοί της υπόλοιπης χώρας. Τον ίδιο δρόμο, όμως ακολουθούν και οι γιατροί της Αττικής, οι οποίοι από σήμερα σταμάτησαν να δέχονται εντολές του Ταμείου του Δημοσίου, διαμαρτυρόμενοι για την οφειλή χρημάτων. Δηλαδή, ναι μεν θα δέχονται να εξετάζουν τους ασθενείς, αλλά θα κόβουν απόδειξη εισπράττοντας το ποσό που
αναλογεί στις εξετάσεις.Επίσης, για τις 15 Δεκεμβρίου οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας αποφάσισαν 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία, ενώ από την 1/1/2009 θα προχωρήσουν σε καταγγελία των συμβάσεών τους με το Δημόσιο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Κυριάκος Καρούτσος, αναμένεται να ζητήσει την Τρίτη το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών επτά προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Νέα 48ωρη απεργία έχει εξαγγείλει από σήμερα η Ομοσπονδία
των Πανεπιστημιακών ενώ 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα και η Ομοσπονδία Διδακτικού Προσωπικού των
ΤΕΙ Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην επικείμενη αναγνώριση των επαγγλματικών δικαιωμάτων αποφοίτων κολεγίων.

Εικοσιτετράωρη απεργία και πορεία διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου
έχει προγραμματίσει για σήμερα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος που αντιδρά στη συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς
ΟΛΠ [OLPr.AT] Σχετικά άρθρα ) και της εταιρείας Cosco, για την παραχώρηση του σταθμού εμπορευματικών κιβωτίων.

Ψηφίζεται το απόγευμα (18:00) της Τρίτης στη Βουλή
το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

.Όπως ανακοινώθηκε από τη «Γέφυρα ΑΕ», λόγω εργασιών συντήρησης,
θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, αύριο και την Πέμπτη, μεταξύ 8.00 το πρωί και 12.00 το μεσημέρι.Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση ο χρόνος αναμονής κατά τη διάρκεια κάθε διακοπής της κυκλοφορίας υπολογίζεται από πέντε έως οκτώ λεπτά.

Reuters.....Στόλος ρωσικών πολεμικών πλοίων φθάνει σήμερα στη Βενεζουέλα
για τα κοινά ναυτικά γυμνάσια με το κράτος της Καραϊβικής, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ούγκο Τσάβες.Οι ασκήσεις – τις οποίες παρακολουθούν στενά οι ΗΠΑ – συμπίπτουν με την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος φθάνει αύριο Τετάρτη στη χώρα.

.Μείωση κατά 2,9% εμφανίζει σε ετήσια
βάση το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η
Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό
Κώστα Καραμανλή κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης με θέμα την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εισροής παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα καθώς και των συνεπειών της.
.
Με καταθέσεις προσώπων, που θεωρούνται κρίσιμα
για την αποκάλυψη του σκανδάλου του Βαστοπαιδίου, αλλά και με πίεση προς τις αρμόδιες αρχές για το άνοιγμα των ύποπτων τραπεζικών λογαριασμών, συνεχίζονται οι προσπάθειες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που ερευνά την υπόθεση.


Υπογράφεται το μεσημέρι της Τρίτης η σύμβαση μεταξύ
του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά και της κινεζικής CΟSCΟ για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά τα επόμενα 35 χρόνια έναντι 4,3 δισ. ευρώ.Οι εργαζόμενοι απέχουν από την υπερωριακή εργασία για 13ο μήνα και σήμερα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή.

.in.gr....Ακόμη πιο «γαλάζιο» βγήκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας,
όπου ξεκίνησε η δίκη των γνωστών ως «κουμπάρων», το σκάνδαλο δωροδοκίας της ΜΕΒΓΑΛ.Η συνήγορος υπεράσπισης του πρώην γενικού διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Παναγιώτη Αδαμόπουλου, που είναι ένας εκ των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση εκβιασμού και δωροδοκίας της γαλακτοβιομηχανίας, έριξε... βόμβα στη διαδικασία, αποκαλύπτοντας στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, σύμφωνα με τα οποία, τη στιγμή των διαπραγματεύσεων για τη «μίζα», ο εκ των κατηγορουμένων Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης τηλεφώνησε στον Γιάννη Τσιτουρίδη, αδελφό του πρώην υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη!

Καταρρέουν τα Ταμεία του δημόσιου τομέα, με τη «μαύρη τρύπα» να αγγίζει το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η ΑΔΕΔΥ, η οποία προχωρεί αύριο σε στάση εργασίας (από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου) και στις 10 Δεκεμβρίου σε πανελλαδική απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ