ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (24/11/08)


Γράφει Ο ΘΑΜΩΝΑΣ .

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης,
απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, εάν έχει κληθεί να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, δήλωσε:«Αύριο, στην εξεταστική επιτροπή τα ασύστολα ψεύδη που ακούστηκαν από άτομα που εκτελούσαν διατεταγμένη αποστολή τελειώνουν. Η αλήθεια θα λάμψει».

Η Εξεταστική Επιτροπή έκανε δεκτό κατά πλειοψηφία
το υπόμνημα που κατέθεσαν ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, οι οποίοι αρνήθηκαν να δεχθούν ερωτήσεις από τους βουλευτές.Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην αποδοχή κατά πλειοψηφία του υπομνήματος από τους Εφραίμ και Αρσένιο, καθώς θεωρεί πως με αυτή τη στάση «αποδυναμώνουν την δυνατότητα διαλεύκανσης του μείζονος αυτού σκανδάλου από την Εξεταστική Επιτροπή, καταργούν την ουσία διατάξεων των αρ. 144 και 145 του Κανονισμού της Βουλής, και δημιουργούν προηγούμενο τόσο για τους επόμενους μάρτυρες αυτής, όσο και για μελλοντικές Εξεταστικές Επιτροπές να αρνηθούν την προφορική εξέταση».

.
Ο Τύπος σήμερα ........Η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, οι δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ, η κρίση στην οικονομία και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της σε Ευρώπη και ΗΠΑ, απασχολούν τη Δευτέρα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

.Αισθητές σε περισσότερους από τους μισούς Έλληνες
έχουν γίνει ήδη οι συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis, για το περιοδικό «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα».

CNN reports...Οριστική λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας
φιλοδοξεί να δώσει μια καναδική εταιρεία με οικολογικές ευαισθησίες, η οποία ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τον τρόπο να παράγει το (πεπερασμένο) ύδωρ της ζωής από τον (άπειρο) αέρα.Η Element Four κατασκεύασε μια μηχανή η οποία ευελπιστεί ότι θα λάβει μια ισότιμη θέση ανάμεσα στις οικιακές συσκευές ενός μέσου νοικοκυριού. Η εφεύρεση με την ονομασία WaterMill χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια περίπου τριών λαμπτήρων για να συμπυκνώσει την υγρασία της ατμόσφαιρας, την οποία στη συνέχεια φιλτράρει και μετατρέπει σε πόσιμο νερό.

kafeneio-Θεσσαλονίκη.
Το ιρανικό «Εκεί πέρα» του Αμπντολρεζά Καχανί είναι ο μεγάλος νικητής του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αφού απέσπασε τον Χρυσό Αλέξανδρο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το πολυσυζητημένο «Κυριακάτικο ψάρεμα» του Αντριάν Σιτάρου από τη Ρουμανία κατακτώντας τον Αργυρό Αλέξανδρο. Η τελετή λήξης του Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (23 Νοεμβρίου) το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον χάρισε βραβεία σε συνολικά 18 ταινίες. Τη Δευτέρα (24 Νοεμβρίου) το βράδυ θα απονεμηθούν τα Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

kafeneio..."Λουκέτο" μπαίνει στο Δημόσιο την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι
μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για τετράωρη στάση εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης των εργαζομένων στον ΟΠΑΔ.Τα προβλήματα με τις οφειλές του ΟΠΑΔ συνεχίζονται με τελευταία εξέλιξη την ομόφωνη απόφαση στην ολομέλεια των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας να προχωρήσουν σε παύση της παροχής ιατρικών υπηρεσιών από τη Δευτέρα. Φαρμακοποιοί και γιατροί ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου ΟΠΑΔ λόγω των μεγάλων οφειλών.Οι φαρμακοποιοί έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Απρίλιο ενώ το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο με τους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ γιατρούς, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από τις αρχές του χρόνου.

Τους έδωσαν επίδομα και... το θέλουν πίσω!24 εργαζόμενοι
του νοσοκομείου «Αττικόν» καλούνται να επιστρέψουν το συνολικό ποσό επιδόματος που ελάμβαναν επί τριετίας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την 33η απόφαση του κ. Πολύζου Διοικητή του Νοσοκομείου «Αττικόν» το 2004 ανατέθηκαν καθήκοντα Προϊσταμένων σε 24 εργαζομένους για να στελεχώσουν τομείς, κλινικές και Μονάδες του Νοσοκομείου κατόπιν πρότασης της Διεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.Μετά από τέσσερα έτη, στις 10-4-08, η αρμόδια Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαπίστωσε πως η χορήγηση του επιδόματος θέσης ευθύνης στους ανωτέρω εργαζόμενους είναι μη νόμιμη και καλεί τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να προβεί στην περικοπή του επιδόματος για όλο το χρονικό διάστημα που τους έχει χορηγηθεί από το 2004 μέχρι 8-2-07.

kafeneio- EBEA....«Tο σχέδιο για τη στήριξη της ρευστότητας
του χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται επειγόντως ένα νέο κυβερνητικό σχέδιο για τη στήριξη της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος μιλώντας στο συνέδριο του του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, η «Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».
kafeneio...Νεκρός βρέθηκε κρατούμενος στις φυλακές της Κέρκυρας, ενώ δεύτερος βρίσκεται σε κώμα.

CNN...L.A....Η αστυνομία του Λος Άντζελες σήμερα ανακοίνωσε
ότι ο άντρας που εισήλθε με δύο σπαθιά σαμουράι στην εκκλησία σαϊεντολογίας στο Χόλιγουντ, είχε «παλιότερη σχέση» με την εκκλησία, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον άνθρωπο που σκοτώθηκε από τα πυρά του φύλακα.Ο αγνώστων στοιχείων άντρας, πλησίασε τους τρεις φρουρούς της εκκλησίας την Κυριακή, στο πάρκινγκ των εγκαταστάσεων του Κέντρου Σαϊεντολογίας, στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Ο άντρας είχε φτάσει σε ικανή απόσταση για να τραυματίσει τους φρουρούς, όταν ένας εκ των τριών πυροβόλησε εναντίον του, όπως προέκυψε από τις σχετικές ανακρίσεις αλλά και την βιντεοκασέτα της κάμερας ασφαλείας.