ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (21/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ 21 NOEMBRIOY 08


Sky online...Στον αέρα ο προυπολογισμός
.Με πολλά στοιχήματα, αλλά με πολύ περισσότερα ερωτηματικά, κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2009.

kafeneio....
Ο εισαγγελέας Καρούτσος ζητά την άρση του τραπεζικού απορρήτου του ηγούμενου της Μ. Βατοπεδίου και άλλων τριών μοναχών. Στόχος να διαπιστωθεί εάν λειτουργούσαν εν λευκώ, ή δέχονταν εντολές.

kafeneio....Την αντίθεσή της στις προτάσεις της
Επιτροπής Ανταγωνισμού για τοποθέτηση ταμειακών μηχανών πριν την εγκατάσταση ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων εισροών-εκροών και απελευθέρωση του ωραρίου εκφράζει με επιστολή της στον υπουργό Ανάπτυξης η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

.Ο
Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης, με νέα επιστολή του απαντά σε επιστολή του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος εγκαλούσε την ανεξάρτητη αρχή για «υπέρβαση των ορίων της θεσμικής της αρμοδιότητας», για το θέμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών.

Την ανάγκη αλλαγής πορείας της χώρας υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του
ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την οποία, όπως ανέφερε, δεν μπορεί να εγγυηθεί μια κυβέρνηση υπό κατάρρευση. Με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού, πρόσθεσε πως χρειάζονται, πρωτοβουλίες για να σταματήσουν οι σπατάλες, η ρουσφετολογία, η αδιαφάνεια και η διαφθορά που χαρακτηρίζουν, όπως υποστήριξε, τη σημερινή κυβέρνηση.

.
Εκατό κιλά κοκαΐνη βρέθηκαν σε εξωτερική κρύπτη ελληνικού εμπορικού πλοίου, στο λιμάνι της Βενεζουέλας. Δύο έλληνες ναυτικοί, θύματα διένεξης μεταξύ Βενεζουέλας – Αμερικής, βρίσκονται στη φυλακή.

.Απολογητικός για όσους μπορεί να πίκρανε στο παρελθόν
, και ενωτικός προς όλους τους φιλάθλους της ομάδας παρουσιάστηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

.Με την «αθάνατη» μέθοδο του ριφιφί έκαναν «φτερά» κοσμήματα αξίας 300 χιλιάδων
ευρώ από τις προθήκες γνωστού κοσμηματοπωλείου των Τρικάλων, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι δράστες της κλοπής έγιναν άφαντοι με την πλούσια λεία τους και η Ασφάλεια έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο «Αττικόν». Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την απαράδεκτη πολιτική της, το νοσοκομείο απαξιώνεται, υποβαθμίζεται και συρρικνώνεται. O Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη διοίκηση και εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία του.
Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου για «προσπάθεια πρόκλησης πρόσκαιρων εντυπώσεων», τις οποίες, όπως είπε, «ανεπιτυχώς προσπαθεί να καλλιεργήσει το ΠΑΣΟΚ».

X.A...Ανοδικό ήταν το κλείσιμο της ημέρα και της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
, με τον γενικό δείκτη τιμών να διαμορφώνεται στις 1.826,41 μονάδες, με κέρδη 0,54%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 158,7 εκ. ευρώ.


Από τύχη και μόνο δεν προκλήθηκε κάποιο σοβαρό τροχαίο
ατύχημα στο τμήμα του εθνικού οδικού άξονα που διασχίζει το νομό Μαγνησίας, όταν ένας 76χρονος οδήγησε το αυτοκίνητό του επί 40 ολόκληρα χιλιόμετρα στο… αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, περνώντας μάλιστα ανενόχλητος τα μπλόκα που στήθηκαν για να τον σταματήσουν!

.Μαστροπός ηλικίας 14 ετών συνελήφθη από την Αστυνομία
γιατί μαζί με δύο ακόμη φίλους του 23 και 27 ετών «απήγαγαν» από τον σταθμό Λαρίσης νεαρή κοπέλα και, αφού τη φυλάκισαν σε σπίτι-κολαστήριο στα Μέγαρα, την ανάγκασαν να εκδίδεται. Η απίστευτη υπόθεση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή.

«Μια Ευρώπη που γερνάει», παρουσιάζουν
τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat, για τις δημογραφικές εξελίξεις στην ΕΕ, έως το 2050, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.