ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (13/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aγριεύουν τα πράγματα στην Ε.Ε της Βουλής για το Βατοπέδιο!!Ο κ. Μπότσιος άδειασε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τη χρήση των γνωμοδοτήσεων, τις οποίες είχε κάνει για την έκταση στην Ουρανούπολη. Δήλωσε έκπληξη και άγνοια για το πώς συμπεριλήφθηκαν οι γνωμοδοτήσεις του στα συμβόλαια της κυρίας Πελέκη. Υποστήριξε ότι η γνωμοδότηση προέκυψε μετά από ερώτημα του γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκιαδά και δόθηκε στην προϊσταμένη της Υπηρεσίας Πολιτικής Γης, κυρία Σταματούλα Μαντέλη. Στη συνέχεια -όπως είπε- ενεκρίθη από τον υφυπουργό κ. Κώστα Κιλτίδη, διότι υπήρχε διάσταση απόψεων με το τοπικό δασαρχείο.

Reuters....Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν,
10 άμαχοι και ένας αμερικανός στρατιώτης, από την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά αυτοκινητοπομπής του αμερικανικού στρατού, την ώρα που διερχόταν από αγορά του Αφγανιστάν.Αυτό ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, κατεβάζοντας τον απολογισμό που είχε ανακοινώσει νωρίτερα εκπρόσωπός του.

Σε αποκλεισμό του λιμανιού της Ύδρας
προχώρησαν σήμερα η Δημοτική Αρχή, φορείς και κάτοικοι του νησιού, ζητώντας τη δρομολόγηση συμβατικού πλοίου. Τη συμπαράστασή στις διήμερες κινητοποιήσεις των Υδραίων εξέφρασε η Νομαρχία Πειραιά, κάνοντας λόγο για κοροϊδία και μέτρα παρωδία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αργοσαρωνικού, αλλά και των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

Skyonline...
Στο ΣτΕ προσέφυγαν 16 τράπεζες χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, με την οποία απαγορεύτηκαν 15 όροι στις συμβάσεις για πιστωτικές κάρτες, δάνεια και καταθέσεις..

CNN NewYork...
Με προβλήματα υγείας και πιο γρήγορο θάνατο συνδέονται οι διαστάσεις της μέσης ακόμα και αν το άτομο δεν ζυγίζει τόσο που να θεωρείται υπέρβαρο, διαπιστώνει νέα ευρωπαϊκή έρευνα.

kafeneioSport....Την Μακάμπι Τελ Αβίβ υποδέχεται 21:45 ο Ολυμπιακός,
για την Ευρωλίγκα. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την SKY TV........

Απαισιόδοξοι για τις μακροπρόθεσμες
επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στον τζίρο τους εμφανίζονται πάνω από εννέα στους δέκα (ποσοστό 91%) μικρομεσαίους βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης, ενώ σχεδόν επτά στους δέκα (69%) δηλώνουν ότι οι εξελίξεις έχουν ήδη επηρεάσει «πολύ/αρκετά» τα οικονομικά τους μεγέθη. Πιο έντονοι είναι οι κλυδωνισμοί στον κλάδο της οικοδομής: το 74% των επαγγελματιών, που σχετίζονται με τις κατασκευές, δηλώνουν ότι η κρίση τούς έχει ήδη χτυπήσει «πολύ/αρκετά».

Συνολικά 3915 κλήσεις δέχθηκε
από καταναλωτές η Γραμμή Καταναλωτή «1520» της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή κατά τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα. Από το σύνολο των κλήσεων 3349 αφορούσαν ερωτήσεις-ενημερώσεις και 566 καταγγελίες.

Reuters..Νεαρός άνδρας ζούσε μολυσμένος με τον HIV
για μια δεκαετία φαίνεται να απαλλάχθηκε οριστικά από τον ιό έπειτα από μεταμόσχευση μυελού των οστών με επιλεγμένο γενετικό προφίλ. Ωστόσο οι Γερμανοί γιατροί του τονίζουν ότι πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση που πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω.

Έναν τεράστιο κρατήρα από μετεωρίτη, ο οποίος παρέμενε
κρυμμένος στον πυθμένα του Ευβοϊκού Κόλπου για τουλάχιστον 14.000 χρόνια, αντίκρυσαν πριν από λίγο καιρό Έλληνες επιστήμονες, σε βάθος 80 μέτρων! Είναι η πρώτη φορά που στον βυθό των ελληνικών θαλασσών ανακαλύπτεται η ύπαρξη ενός τέτοιου φυσικού συμβάντος και μάλιστα με διαστάσεις που
ξεπερνούν κάθε φαντασία!

Στο φλέγον θέμα της χρηματοδότησης των μεγάλων αμερικανικών
αυτοκινητοβιομηχανιών που παραπαίουν και απειλούνται άμεσα με λουκέτο έκανε σήμερα ο Μπάρακ Ομπάμα. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως το Κογκρέσο πρέπει να αποφασίσει άμεσα την εκταμίευση έκτακτης επιχορήγησης ύψους 50 δισ. δολαρίων προς τις 3 μεγάλες «αδερφές του Ντιτρόιτ», δηλαδή τις General Motors, Ford και Chrysler ..

Βατοπεδίου συνέχεια…..Πριν από λίγο η μάρτυρας Σωτηροπολυλου Στ. κατέθεσε ότι σε συνάντηση που ειχαν πάρει μέρος εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής -μεταξύ των οποίων και η ίδια- με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδη για να εκφράσουν τις διαφωνίες τους, εκείνος τους είχε πει ότι η παραχώρηση των εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου γίνεται με εντολή του πρωθυπουργού!

Προ αποφάσεων βρίσκονται η ΜIG και το Dubai Investments
Fund καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ΜIG συνεδρίασε με τη συμμετοχή του προέδρου της Dubai Financial Group κ. Saud Balaoui. Τα θέματα που εξετάζουν το Dubai και ο αντιπρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος δεν είναι άλλα από την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να εγκριθεί στην ερχόμενη έκτακτη Γενική συνέλευση στις 24 Νοεμβρίου.

kafeneio-trikala news......Συλλαλητήριο έχουν προγραμματίσει για την 1η Δεκεμβρίου, στα Τρίκαλα,
η ΠΑΣΥ και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων η «Άνοιξη», ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων και την παράλληλη αύξηση των πρώτων υλών.Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου το μέλος της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της «Άνοιξης», Απ. Θωμόπουλος, «η κατάσταση του αγροτικού κόσμου και ιδιαίτερα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, δεν υποφέρεται άλλο».

Να εξαργυρώσει
η βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «3», η οποία κατασκεύασε μια νέα τηλεφωνική συσκευή εν όψει των Χριστουγέννων. Το INQ1 συνδυάζει όλες τις λειτουργίες ενός κινητού τηλεφώνου παρέχοντας ταυτόχρονα πρόσβαση στη δημοφιλή τοποθεσία «κοινωνικών συναναστροφών».Το βασικό πλεονέκτημα της «έξυπνης» συσκευής είναι ότι είναι πολύ φτηνότερο σε σύγκριση τις αντίστοιχες iPhone, Blackberry Storm και G1, ενώ προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, άμεσων μηνυμάτων (msn) και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος
συναντήθηκε με τους επικεφαλής 11 τραπεζών και τους παρότρυνε να κάνουν χρήση του πακέτου των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ.

technologyinfos....Η εφαρμογή της Νανοτεχνολογίας
σε θέματα βιομηχανικής παραγωγής (ή αλλιώς «Νανοπαραγωγή") αποτελεί το πρωτότυπο αντικείμενο διήμερου διεθνούς συνεδρίου, που ξεκίνησε σήμερα στον Αστέρα Βουλιαγμένης.Το συνέδριο «6th International Symposium on Nanomanufacturing, Nanomanufacturing Systems, Processes and Simulation (ISNM-6)» εστιάζεται στις ραγδαίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της Νανοτεχνολογίας που δίνουν την δυνατότητα καλύτερης κατανόησης φαινομένων σχετικών με τα υλικά σε ατομικό και μοριακό επίπεδο.

Thessaloniki-NewYork by B.A...Πιο κοντά στη ...Νέα Υόρκη φέρνει τη Θεσσαλονίκη η νέα πτήση
για την καθημερινή σύνδεση του αεροδρομίου «Gatwick» του Λονδίνου με το «JFK» της αμερικανικής μεγαλούπολης, που ανακοίνωσε η «British Airways». Η πτήση θα αναχωρεί από Gatwick στις 11:20 π.μ. και θα προσγειώνεται Νέα Υόρκη στις 2.15 μ.μ, ενώ θα διευκολύνει όσους Βορειοελλαδίτες επιθυμούν να ταξιδέψουν προς τις ΗΠΑ, ιδίως ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Χρημ.Αθ....με πτώση εκλεισε το χρημ.Αθηνών σήμερα
....Γ.Δ. 1.979,79 -1,53%............

.Κατά 9% ανέβηκε το κόστος ζωής τους πρώτους 9 μήνες του 2008
σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛ.ΚΕ.ΚΑ.), με το «καπέλο» από τις τιμές παραγωγού στις τιμές λιανικής να φθάνει έως και... 1.084% πάνω. Ενδεικτικά, το ρύζι φεύγει από τους παραγωγούς με τιμή 25 λεπτά το κιλό και από το σούπερ-μάρκετ του Συνεταιρισμού της Χαλάστρας στην Θεσσαλονίκη το αγοράζει κανείς προς 1,12 ευρώ το κιλό, την ώρα που ο καταναλωτής στην Αθήνα το πληρώνει 2,96 ευρώ το κιλό.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ