ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ


Η κατάσταση είναι ιλαρή για μας τους πολίτες που δεν ασχολούμαστε με τα οικονομικά, δεν είμαστε επενδυτές και δεν έχουμε καταθέσεις.

Αστείοι πολιτικοί ανά την υφήλιο, αστείων καπιταλιστικών χωρών με τους αστείους οικονομικούς τρανούς τους, μας ικετεύουν να αγαπήσουμε τις αιμορουφίχτρες τράπεζες και να δείξουμε κατανόηση, να τσοντάρουμε το κατιτίς μας για να γίνουν κρατικές και να επιβιώσουνε!!!. Με τα δικά μας χρήματα παρακαλώ!!!. Έγινα ξαφνικά τεράστιοοοοοοοος…Μέτοχος και συνεργάτης των αρχικαπιτάλων, που διάβαζα για τα οργιώδη πάρτι τους στα κουτσομπολίστικα περιοδικά, έβλεπα τα ταξίδια τους σε απίθανα μέρη πέρα και από την άκρη της γης, μάθαινα για τα μυθώδη ποσά που κόστιζαν τα ρούχα τους, που αν τα εκποιούσαν θα τάιζαν χιλιάδες πεινασμένα παιδιά στις περιοχές της γης που οι ίδιοι υποβάθμισαν για να εκμεταλλεύονται ΜΟΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΑ ΜΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ. Πρέπει νάμαι υπερήφανος όμως;.

Αυτοί που παρακολουθούμε τα αμερικανικά media βλέπουμε την ηρεμία, χαλαρότητα και ευχαρίστηση των Νεοϋορκέζων που ξαναπαίρνουν τη μεγάλη πόλη τους στα χέρια τους. Ακούμε από τις αφηγήσεις τους ότι θα μπορούν να χαίρονται τις ομορφιές της πόλης τους χωρίς να έχουν κάποιες χιλιάδες παρλιακούς με τα χιλιάδες- δορυφορικών ταχυτήτων- χλιδάτα αυτοκίνητα τους να παρκάρουν στα καλύτερα σημεία της πόλης τους, να εμποδίζουν την κυκλοφορία και να μην τους γίνεται η παραμικρή σύσταση συν την υπεροπτική έκφραση του νεογιάπι: ‘Σου φέρνω χρήματα, κάνε μόκο΄ .

Ότι δε θα χρειάζεται 500-700 δολάρια για να δειπνήσει ένα ζευγάρι σε ένα απλό γιάπικο εστιατόριο, ότι θα μπορούν να βρίσκουν εισιτήρια σε θέατρα που δεν θα είναι προπληρωμένα για όλη τη θεατρική σεζόν, θα μπορούν να πηγαίνουν σε γκαλερί και δεν θα πληρώνουν 10.000 το μίνιμουμ για έργα μαϊμού ή για έργα ψευτοκαλλιτεχνών σε charity auctions που τα οργανώνουν ψευτοεπώνυμοι που επιθυμούν γρήγορη νεουρκέζικη κοινωνική αναρρίχηση .

Οι σκηνές μπορεί και να μην μας είναι απόλυτα άγνωστες εν Ελλάδι. Μπορεί να μας φέρνουν αέρα από κάτι γνώριμο. Αλλά όπως και να έχει το πράμα θα είναι δύσκολη η προσπάθεια να ενταχθούμε σε ένα κλίμα που μας κάνει να φιλευσπλαχνούμε για τους τραπεζίτες και τα τσιράκια τους που βλέπουν ότι χάνουν την κονόμα και τη χλίδα τους και ζητούν τον οβολό μας.

ΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ-ΜΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. ΘΡΑΣΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΦΑΛΙΡΙΣΜΑ ΤΟΥΣ…

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ