Γυμνόστηθες παρθένες χόρεψαν για τον Μσουάτι

Χιλιάδες γυμνόστηθες παρθένες χόρεψαν τη Δευτέρα (1/9) μπροστά στον μονάρχη της Σουαζιλάνδης Μσουάτι τον Γ’ στον παραδοσιακό «χορό των καλαμιών». Οι νεαρές έφηβες που καταφτάνουν από όλη τη χώρα, ελπίζουν ότι ο βασιλιάς θα τις διαλέξει για συζύγους.
Ο νοτιοαφρικανός Μσουάτι θεωρείται ο τελευταίος απόλυτος μονάρχης στην Αφρική. Απόλυτος με όλη τη σημασία της λέξης, αφού με βασιλικό διάταγμα έχει «καταργήσει» την αντιπολίτευση στη χώρα.

Ο «χορός των καλαμιών» διοργανώνεται – με δική του πρωτοβουλία – από το 1999. Ήδη έχει διαλέξει και έχει παντρευτεί 13 γυναίκες, αλλά όπως φαίνεται, δεν του αρκούν.

Οι επικριτές του θεωρούν πρόκληση, τον υπερπολυτελή τρόπο ζωής του και τους πολλούς γάμους που συνάπτει με έφηβα κορίτσια – ενθαρρύνοντας έτσι την πολυγαμία- , αφού η Σουαζιλάνδη είναι μια χώρα που τα 2/3 του πληθυσμού ζουν σε απόλυτη φτώχεια και μαστίζεται από το Aids.

Εκεί βρίσκεται και το κίνητρο για τη μεγάλη προσέλευση των κοριτσιών στα περίεργα αυτά καλλιστεία με έπαθλο τη θέση της συζύγου, αφού είναι μια μοναδική γι’ αυτές ευκαιρία να ξεφύγουν από τη φτώχεια.

Οι γυναίκες του Μσουάτι, ζουν σε πολυτελή ανάκτορα και απολαμβάνουν μια εξαιρετικά άνετη ζωή και μάλιστα όχι με βάση μόνο τα αφρικανικά στάνταρ. Για του λόγου το αληθές το αμερικανικό περιοδικό Forbes, τον κατέταξε 15 πλουσιότερο μονάρχη στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι είναι ο μόνος αφρικανός στη λίστα.

Πηγή cosmos