Στις εκλογές δεν ψηφίζουν μόνο βιομήχανοι και κληρικοί

Αγαπητέ Καφετζή

Επειδή το δικό μου μυαλό , λόγω ηλικίας , δεν παίρνει πολλές στροφές , καταλαβαίνω μόνο απλά πράγματα.
Από την άνοιξη του 2001 που άρχισε να πατώνει στα γκάλοπ το Πα.σο.κ. και να καλπάζει η Ν.Δ. , όλοι ,οι ομοιδεάτες των καλπαζόντων ,υμνούσαν τα αποτελέσματα των γκάλοπ χωρίς καμία εξαίρεση.
Μόλις φάνηκαν κάποια συννεφάκια στον ''γαλάζιο ορίζοντα'' αρχίσαμε να διαβάζουμε στις εφημερίδες η να ακούμε στα τηλεοπτικά παράθυρα ένα σωρό μακακίες .
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι άργησε πολύ η κοινή γνώμη να αντιδράσει στις σφυγμομετρήσεις .
Όσοι Έλληνες δεν έχουμε μεγάλη οικονομική άνεση ζούμε την τελευταία χρονιά μια σκληρή πραγματικότητα .
Είμαστε το ακριβότερο κράτος στην ΕΕ της ΟΝΕ και του ευρώ (το γράφω έτσι για να μην συμπεριλάβω τα κράτη του πρώην Σιδηρού Παραπετάσματος)αλλά συγχρόνως το κράτος με τους μικρότερους μισθούς και συντάξεις .
Αστραπιαία ανέβηκαν προ μηνών οι τιμές των καυσίμων , αλλά τώρα κατεβαίνουν με ρυθμούς χελώνας.
Κάποιος είπε στην TV ότι φταιει το γεγονός ότι στο Σωματείο Βενζινοπωλών η Ν.Δ. εχει 90% δύναμη και δεν θέλει να τους δυσαρεστήσει.
Δεν ξέρω αν αυτό αληθεύει.
Ξέρω ότι η σύνταξη δεν φτάνει ούτε μέχρι τις 20 κάθε μήνα και υποτίθεται ότι είμαι από υψηλο-συνταξιούχους , αυτούς που περιποιήθηκε ο Σκουφάλογος με 40% φόρο.
Εκτός από όλες τις ταλαιπωρίες μας ,στην Κεφαλονιά έχουμε το ''προνόμιο'' να έχουμε την ακριβότερη τιμή βενζίνας από την υπόλοιπη χώρα . Και όχι μόνο πολλά είδη στα σουπερμάρκετ είναι πολύ ακροβότερα από εκείνα πχ στην Πάτρα.
Θα επαναλάβω ότι αργήσαμε να αντιδράσουμε.
Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο οποιαδήποτε κυβέρνηση να κτυπήσει τις διάφορες ''συντεχνίες'' .Προσπάθησε κάποτε ο σηχωρεμένος Ανδρέας να κτυπήσει τους μεσάζοντες στη διακήνηση φρούτων και λαχανικών και από λίγο να τον ρήξουν.
Ελπίζω η αντίδραση των μη προνομοιούχων να θεριέψει και να δώσει στους κυβερνώντας να καταλάβουν ότι στις εκλογές δεν ψηφίζουν μόνο οι βιομήχανοι και οι κληρικοί....

Με εκτίμηση
Φ.Τ.
ΦΙΣΚΑΡΔΟ