Προδοσία η εκποίηση των Οργανισμών κοινής ωφέλειας

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Χιλιάδες τα χτυπήματα στο πληκτρολόγιο για να αναλυθεί το προφανές. Το αυτονόητο. Ότι στο νερό για παράδειγμα, δεν μπορεί να υπάρξει ιδωτική κατοχή. Κι όμως. Η λίμνη του Μαραθώνα είναι πλέον ιδιωτική γιατί η ΕΥΔΑΠ έχει μετοχοποιηθεί. ( πρόκειται για την κομψή αναφορά μιας νόμιμης ληστείας.) Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως το νερό μόνο σε δύο χώρες της υφηλίου βρίσκεται υπό καθεστώς ατομικής ιδιοκτησίας. Στην Ελλάδα και το Πακιστάν. Φαντάζομαι ότι δεν διέλαθε της προσοχής σας και το γεγονός πως τα σοβαρά κράτη της υφηλίου που επιδιώκουν την ιστορική τους συνέχεια, προστατεύουν τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας διατηρώντας τις αυστηρά υπό δημόσιο έλεγχο. Τηλεπικοινωνίες, μέσα μαζικής μεταφοράς, ενέργεια, διαμετακομιστικοί κόμβοι, παιδεία (ιδιαίτερα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) πληροφόρηση (ακόμη και στην Μέκκα του Καπιταλισμού τις ΗΠΑ ο πρόεδρος του κρατικού δικτύου κρατά τον διακόπτη παύσης της λειτουργίας όλων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ), υγεία,. Στην Γαλλία το δημόσιο κρατά με τα δόντια αλλά ακόμη την διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας RENAUT. (Regime National dAuto).

Όταν λοιπόν αυτά εκποιηθούν τι είναι εκείνο που χάνεται; Η ταυτότητά τους. Δηλαδή μετασχηματίζονται σε απρόσωπους οργανισμούς που τα χαρακτηριστικά τους επιβάλλονται από τον οιονδήποτε μεγαλομέτοχό τους. Δηλαδή. Η εμπορική διοικητική και οικονομική τους πολιτική αποκτά χαρακτήρα οικονομίστικο, (πονάει χέρι κόβει χέρι!!) και δεκάρα δεν δίνει κανείς για τους εθνικά ευεργετικούς σκοπούς της σύστασής τους. (το διαπιστώνουν οι νησιώτες με την μείωση των πλόων από και προς το κέντρο και την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, και οι καταναλωτές υπηρεσιών του ΟΤΕ της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ κυρίως αυτής.) Κατ’ αντιστοιχία δεν θα είχε άδικο κάποιος να επισημάνει ότι η εμπορευματοποίηση της υγείας αφήνει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ανεξαρτήτως της καταγωγής του εκτός περίθαλψης γιατί είναι ανασφάλιστο.. Κάτι που σημαίνει πως χάνονται πολύτιμες ζωές επειδή δεν είχαν τις απαραίτητες εγγυήσεις για την είσοδό τους στα ιδιωτικά νοσοκομεία όπου έχει μετακομίσει η αφρόκρεμα των έμπειρων ιατρών δεδομένου ότι τα δημόσια νοσοκομεία εκ της υποχρημαδότησης έχουν χρόνια τώρα απαξιωθεί. (ήμουν παρών όταν ένας νεαρός πολυτραυματίας παρέμεινε αιμόφυρτος επί ώρες στην είσοδο ιδιωτικής κλινικής γιατί ήταν ανασφάλιστος!!!)

Δια ταύτα και άλλα πολλά που σας είναι απολύτως γνωστά. Σύσσωμος ο Ελληνισμός εξεγείρεται, όταν τα Σκόπια προβάλουν τον αλυτρωτισμό τους και διεκδικούν εκτός από το όνομα και εδάφη Ελληνικά όπως επίσης και οι Αλβανοί ή οι Τούρκοι που ακόμη κατέχουν το ήμισυ της Κύπρου (αλλά αυτό μάλλον το έχουμε καταπιεί σαν χάπι και πάει τέλειωσε…), θεωρώντας προδότη τον πολιτικό εκείνο που θα έβαζε την υπογραφή του κάτω από μια τέτοια παράδοση, (δυο εκατομμύρια Έλληνες διαδήλωσαν στην Θεσσαλονίκη πως η Μακεδονία είναι…Ελληνική) αλλά εμφάνισε ιδιαίτερα χαλαρά αντανακλαστικά όταν παραδόθηκαν (ξεπουλήθηκαν) οι κοινής ωφέλειας οργανισμοί.. Λες και δεν ήταν Ελλάδα αυτοί; Δεν απασχολούσαν Έλληνες; Δεν διοικούνταν από Έλληνες; Και τέλος δεν προσέφεραν ανταποδοτικά στην Ελληνική οικονομία;

Ξέρετε όμως γιατί; Γιατί η άρχουσα τάξη αυτής της χώρας (τελευταία εκτός από την οικονομική και η νοητική) που ελέγχει τα Μέσα Ενημέρωσης δεν τους προέτρεψε απλώς γιατί ποτέ δεν είχε συνείδηση Ελληνική.. Όμως το έχουν ήδη πληρώσει από την εισβολή των οικονομικών κολοσσών που τους πέταξαν έξω..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr