12.000 Αγγλοι ιδιοκτήτες γης στη Κεφαλονιά έτοιμοι να ξεπουλήσουν..

από Kefalonia press


Η οικονομική κρίση έχει παγώσει τη τοπική κτηματαγορά. Το πρόβλημα δεν έχει δημιουργηθεί μόνο από την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας . Η οικονομική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο η εξέλιξη της ισοτιμίας Ευρω/στερλίνας, έκαναν τη κατάσταση ακόμα πιο πολύπλοκη και αδιέξοδη.

Τα προηγούμενα χρόνια οι Βρετανοί αγόραζαν ακίνητα στις χώρες Ευρω λόγω του κέρδους που εξασφάλιζαν από την ισοτιμία ευρώ / στερλίνας. Τον τελευταίο χρόνο αυτό ανατράπηκε δραματικά. Το να μετατρέπεις τη στερλίνα σε ευρώ και να αγοράζεις ακίνητα στην Ελλάδα και δη στη Κεφαλονιά -με τις υπερτιμήσεις- είναι πλέον ασύμφορο για τους Βρετανούς.

Σχεδόν τίποτε δεν κινείται στις αγοροπωλησίες, αν αναλογιστούμε ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε, από 800 - 1.000 πωλήσεις ακινήτων (αγροτεμαχίων, οικοπέδων και οικιών) το χρόνο.

Η Δ.Ο.Υ. υπολογίζει ότι 15.000 περίπου τίτλοι ιδιοκτησίας του νησιού ανήκουν σε μη Έλληνες πολίτες. Από αυτούς περισσότεροι από το 80% είναι Άγγλοι , ακολουθούν Ιταλοί , Αυστριακοί και ελάχιστοι Βορειοηπειρώτες. Να υπενθυμίσουμε ότι στο νησί μας δεν επιτρέπεται η αγορά ακινήτου από πολίτη εκτός χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η είδηση όμως που θέλουμε να σας δώσουμε, είναι άλλη.

Η Συνέχεια στο Kefalonia press