Ντοπάρουν και τα άλογα στο Πεκίνο

Το ντόπινγκ είναι το θέμα των ημερών, όπως αποδεικνύεται όμως απαγορευμένες ουσίες δεν παίρνουν μόνο οι αθλητές αλλά και τα ...άλογα, όχι με δική τους πρωτοβουλία βέβαια.

Στο αγώνισμα της ιππασίας, η Νορβηγία κινδυνεύει άμεσα να χάσει το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό της υπερπήδησης εμποδίων, καθώς το άλογο Camiro του Τόνι Άντρε Χάνσεν βρέθηκε θετικό στην απαγορευμένη ουσία Capsaicin.

Σε περίπτωση που βρεθεί θετικό και το β’ δείγμα, τότε το χάλκινο μετάλλιο θα απονεμηθεί στην Ελβετία, που στον τελικό πήρε την 4η θέση. Ο Χάνσεν με τον ίδιο ίππο μετέχει και στο ατομικό της υπερπήδησης εμποδίων και μάλιστα διεκδικεί μετάλλιο, όμως αναμένεται να ανακοινωθεί η αποβολή του.


Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως βρέθηκε θετικό και το άλογο Coester του Γερμανού αναβάτη, Κρίστιαν Αλμαν, ο οποίος ήδη αποβλήθηκε από τον τελικό του ατομικού, ενώ στο ομαδικό η Γερμανία κινδυνεύει να πέσει σε χαμηλότερη θέση από την 5η που πήρε. Επίσης, ντοπαρισμένα βρέθηκαν άλλα δύο άλογα, το Lantinus του Ιρλανδού Ντένις Λιντς και το Chupa Chup του Βραζιλιάνου Μπερνάρντο Άλβες.