Εδώ ο καλός …λαϊκισμός…!!!

ΕΤΣΙ ΤΑ ....ΒΛΕΠΩ!!!!

Γράφει ο: gianniotis.gr

Και πριν καλά καλά προλάβει να πουληθεί τσάμπα ο φτηνός …λαϊκισμός, μερικοί πρόλαβαν και τον χαρακτήρισαν… εσωτερικό αντάρτικο, με ληγμένα όμως … πυρομαχικά.

Ο Λόγος περί του κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου, ο οποίος ετιμήθη δεόντως από τον Πρωθυπουργό κατά το παρελθόν, δίνοντάς του ένα από τα σοβαρότερα και το πλέον ευαίσθητα και καίρια πόστα, αυτό δηλαδή του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

Και επειδή προφανώς να θεώρησε τον εαυτό του ως …αναντικατάστατο, πιθανόν να του διέφυγε ότι στις δημοκρατικές κυβερνήσεις, ο εκάστοτε πρωθυπουργός έχει και το δικαίωμα του ανασχηματισμού.

Εάν θεώρησε τον εαυτό του …θύμα του ανασχηματισμού, θα έπρεπε τουλάχιστον να σεβαστεί και να εκτιμήσει κάποιες δημοκρατικές διαδικασίες που ισχύουν στους δημοκρατικά εκλεγμένους πρωθυπουργούς, που έχουν αυτό το δικαίωμα.

Ο ίδιος είχε την τιμή να προσκληθεί από τον Πρωθυπουργό στο δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στους βουλευτές των θερινών τμημάτων.

Η ένδειξη δυσφορίας του για την απομάκρυνσή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, εκφράστηκε ευθέως προς τον πρωθυπουργό, και συνοδεύτηκε μάλιστα από μια υπεροπτική δήλωση με υπερχειλίζοντα …λαϊκισμό και προσποιητή … ευαισθησία.

"…Δεν μπορώ να παραστώ σε μια κοσμική εκδήλωση, χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

Τα χρήματα της δεξίωσης θα μπορούσαν να δοθούν στα ορφανά των νεκρών εργατών…"

Η παραπάνω δήλωση, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί επιεικώς προκλητική, λαϊκίστικη ανεδαφική και στερούμενη σεβασμού, αφού ήδη για το τραγικό περιστατικό του Περάματος, έχει ξεκαθαρισθεί πλήρως ότι θα υπάρξει κυβερνητική μέριμνα τόσο για τις οικογένειες, όσο και τα παιδιά των αδικοχαμένων εργατών.

Και αφού κ. Λαμπρόπουλε "κόπτεσθε" τόσο πολύ για τις χήρες και τα ορφανά, γιατί δεν φροντίσατε ως κυβερνητικός παράγοντας να εξασφαλίσετε ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας;

Μπορείτε να μας πείτε το ύψος του χρηματικού ποσού που δαπανήθηκε, γι’ αυτή την ελάχιστων προσκεκλημένων, …κοσμική εκδήλωση, όπως την χαρακτηρίζετε;

Μπορείτε να συγκρίνετε το οικονομικό μέγεθος αυτής, με αυτό που "σπαταλάει" κάθε χρόνο η εκάστοτε κυβέρνηση στη γιορτή της Δημοκρατίας, και σε πλήθος άλλες εορτές και επετείους;

Μπορείτε να το συγκρίνετε με αυτό που κατά κόρον δαπανά το κάθε κόμμα, για κομματικές ή άλλου είδους αχαρακτήριστες φιέστες, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας;

Μπορείτε να το συγκρίνετε, με το ποσό που δαπανήσατε εσείς κατά τον προεκλογικό σας αγώνα, προκειμένου να εξασφαλίσετε τις 36.000 ψήφων των Μεσσήνιων φίλων σας;

Κύριε Λαμπρόπουλε…!!!

Ανέκαθεν τα …αντάρτικα κινήματα, είχαν και τα ανάλογα τιμήματά τους.

Ως Μεσσήνιος, αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζετε πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.

Φαντάζομαι να με αντιλαμβάνεσθε, καθόσον κι’ εγώ, ως κοινός θνητός, με κάποια γνώση της πολιτικής ιστορίας του τόπου μου, η λέξη Μεσσηνία με παραπέμπει αυτομάτως σε παρελθοντικές …"αποστασίες".

Μη προσθέτετε και το δικό σας όνομα στην λίστα εκείνων που ο λαός χαρακτήρισε …"τζάμπα μάγκες".

Και για να σας κατατοπίσω αναφέρομαι σε Τατούλη, Πολύδωρα και λοιπούς που εσείς γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα.

Κύριε Λαμπρόπουλε…

Μη συγχέετε κάποια ατυχή συμβάντα, με τις όποιες εκδηλώσεις μιας μικρής κοινοβουλευτικής ομάδος, και προ πάντων μη πατάτε πάνω στον ανθρώπινο πόνο για να αναδείξετε την δήθεν υπερβολική σας …ευαισθησία.

Η όποια δυσφορία σας, πρέπει να εκφράζεται ευθέως, και στο σωστό της χρόνο.

Μην επιτρέπετε στον πληγωμένο σας εγωισμό, να σας μετατρέψει σε …φτηνό λαϊκιστή.

gianniotis.gr