Αλλαγή θέσης από το ΠαΣοΚ για τα Σκόπια

neoinileias.blogspot.com

Aλλαγή θέσης σε σχέση με το ζήτημα για την ονοματοδοσία
της Π.Γ.Δ.Μ. υπήρξε χθες στο ΠΑΣΟΚ.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Καρακλιούμη είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει «μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, λέμε όχι σε κάθε μορφή διπλής ονομασίας, είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος» χωρίς να κάνει συγκεκριμένη πρόταση με όνομα .

Όμως στις 01/04/2008 μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου
http://www.athina984.gr/node/1982 ο κ. Παπανδρέου είχε πει ότι "η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη, συγκεκριμένα, ειχε πει: Ζητούμε λύση με σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις".
Όπως και τότε έτσι και σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν προτείνει κάποιο όνομα.
Σύμφωνα με αναλυτές η στάση του Πασοκ σε αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα αποδεικνύει πως τοποθετείται με βάση μικροκομματικά συμφέροντα.

Συνομιλίες για την ονομασία

Όπως έγινε γνωστό από τη γραμματεία του ΟΗΕ, ο προσωπικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για τις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδος και της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις σήμερα, Τετάρτη, στη Νέα Υόρκη, με τους εκπροσώπους των δύο πλευρών.

Η συνάντηση με την πλευρά της FYROM θα πραγματοποιηθεί το πρωί.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται απο τον Μαρτίν Προτουγκέρ, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού και τον πρέσβη Νίκολα Ντιμιτρόφ, κύριο διαπραγματευτή της ΠΓΔΜ, για το θέμα της ονομασίας.

Η συνάντηση με την ελληνική πλευρά θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα και θα μετέχει ο κύριος διαπραγματευτής της Ελλάδος πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης.