Επίδειξη πυγμής με …θύμα μια πόλη…

Γράφει ο: gianniotis.gr

Δημόσιες και εκτός παρασκηνίων πλέον, είναι οι καθημερινές και σκληρές μάχες μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρη Πανοζάχου και του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Νίκου Γκόντα.

Ο πρώτος ως κομματικά διορισμένος ανώτατος δημόσιος υπάλληλος, και ο δεύτερος ως αιρετός για δεύτερη φορά Δήμαρχος της πόλης με επίσημη κυβερνητική στήριξη.

Ο πόλεμος χαρακωμάτων φαίνεται ότι θα φθάσει μέχρι …τελικής πτώσεως.

Τα αίτια του πολέμου πάρα πολλά. Η αιτία όμως μία για την έναρξή του.

Η παύση δηλαδή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών κ. Πεδιαδιτάκη, εκ μέρους του Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου, "λόγω ασυμβιβάστου", κατά τον ίδιο.

Πως προέκυψε ξαφνικά, αφού σε λίγο οι δημοτικές εκλογές κλείνουν διετία;

Κατ’ εμέ, ο επιφανής και πανελληνίως γνωστός Δήμαρχος κ. Γκόντας, δεν θα άφηνε αυτή την … "πετριά" να πέσει στο κεφάλι του.

Σε ευρείς κύκλους έλεγε με σαφήνεια, ότι η απομάκρυνση του Γ.Γ. είναι θέμα ημερών, γιατί ο "γαλάζιος περιφερειάρχης, κυνηγάει τον γαλάζιο δήμαρχο".

Δεν βλέπω να απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, ως προς το κυνηγητό.

Διαφορετικά θα πρέπει να δεχθώ εκ προοιμίου ότι ο δις εκλεγμένος και παράδειγμα προς μίμηση Δήμαρχος, είναι "διεφθαρμένος".

Αυτό δεν το πήρε χαμπάρι ο μισός πληθυσμός και πλέον των Γιαννιωτών και το αντελήφθη μόνο ο κ. Πανοζάχος;

Ιδού η απορία.!!!

Ο συγκεκριμένος και για 2η τετραετία εκλεγείς Δήμαρχος κ. Γκόντας, έχει στο ενεργητικό του πολύ μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία, με αμέτρητα τελειωμένα έργα, πάμπολλα ημιτελή και πολλά περισσότερα στο στάδιο των μελετών.

Προσωπικά, το έργο του Περιφερειάρχη, δεν το γνωρίζω.

Από της αφίξεώς του και μέχρι σήμερα, καθημερινά ακούω για κάποιον ΧΥΤΑ που δεν έγινε ποτέ, και για μια παράκαμψη της πόλης με πληθώρα προβλημάτων, η οποία χρονολογείται από 20ετίας και πλέον.

Προσωπικά, είμαι υπέρ των αιρετών εκπροσώπων της κοινωνίας, και όχι υπέρ των κομματικά διορισμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτό δεν ενέχει υπαινιγμό, ή μομφή κατά του συγκεκριμένου περιφερειάρχη.

Μπορεί να έκανε έργα και να μη τα γνωρίζω.

Αλλά όπως και να το κάνουμε, έργα είναι αυτά ρε γαμώτο!!!

Θα ήταν ορατά και δια ..."γυμνού οφθαλμού".

Κ. Γενικέ.

Δεν θέλω να αμφισβητήσω τις όποιες καλές προθέσεις σας, αλλά θα πρέπει και σεις να αναλογισθείτε μερικά πράγματα. Από μόνες τους οι προθέσεις δεν είναι ποτέ αρκετές.

Αν ο κ. Δήμαρχος υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα, εμπίπτοντα στην αρμοδιότητά σας, θα ήθελα να εξαντλήσετε σε βάρος του, όλη σας την αυστηρότητα.

Αν υπέπεσε όμως σε ποινικά, και δεν ανεβήκατε ακόμα τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου, τότε επιτρέψτε μου να διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, ως προς την σκοπιμότητα με την οποία περιβάλλεται η από μέρους σας προσωπική εμπάθεια κατά του Δημάρχου.

Η εκ Σερρών καταγωγή σας, δεν νομίζω να σας καθιστά πιο Γιαννιώτη από τους Γιαννιώτες και ειδικά από έναν δις εκλεγμένο Δήμαρχο με περγαμηνές στο ενεργητικό του.

Επειδή ο κ. Δήμαρχος ως αιρετός, είναι αδύνατον να παυτεί των καθηκόντων του, μήπως θα ήταν προτιμότερη μια δική σας αξιοπρεπής παραίτηση, από μία αναγκαστική κυβερνητική αποπομπή λόγω …ανεπάρκειας;

Τουλάχιστον κατ’ αυτού θα ασκηθεί θετική ή αρνητική κριτική, με βάση το έργο που θα παραδώσει στου Δημότες του, ενώ για σας δεν υφίσταται τέτοια …πολυτέλεια.!!!

Μπορεί να πάτε και εις …ανώτερα…!!!

gianniotis.gr