Το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με έλεγχο στα οικονομικά του και επιτίθεται στο Πα.Σο.Κ

Σήμερα στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Γραμμή» , η Γενική Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για προσπάθεια αντιπερισπασμού που ενοχοποιεί το ΚΚΕ, με στόχο να γλυτώσουν οι ένοχοι των σκανδάλων,

Όπως είπε η κυρία Παπαρήγα, το Κόμμα δέχεται ενορχηστρωμένη επίθεση από το 1991 για πολιτικούς λόγους και επανέλαβε ότι η εμπλοκή του ΚΚΕ στην εξαγορά της «Γερμανός», είναι προβοκατόρικη ενέργεια που συκοφαντεί το Κόμμα, το οποίο δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι η επίθεση είναι ένα σχέδιο του ΠΑΣΟΚ, και έχει εκτελεστικό όργανο το ΛΑΟΣ.

Όσον αφορά τα οικονομικά του κόμματος, η Αλέκα Παπαρήγα εξήγησε ότι το ΚΚΕ δεν διαχειρίζεται κρατικές υποθέσεις, κατά συνέπεια δεν μπορεί να διαχέεται η φήμη για συμμετοχή σε ύποπτες δραστηριότητες.

Ξεκαθάρισε δε ότι το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με τον έλεγχο των οικονομικών του, καθώς δεν εμπιστεύεται το συγκεκριμένο σύστημα.

Σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα όλη η συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα, περί διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων, είναι μια καθ' όλα υποκριτική συζήτηση.

Η ΓΓ του ΚΚΕ εξήγησε, ότι το κόμμα είναι ανοικτό σε όσους συνεισφέρουν, στο καταστατικό του προβλέπεται η λειτουργία επιχειρήσεων για την ενίσχυσή του, αλλά διευκρίνισε ότι κανένας επιχειρηματίας δεν θα ενίσχυε οικονομικά το ΚΚΕ, καθώς το Κόμμα δεν θα δεχόταν να υποκύψει σε «ανταλλάγματα».