Ψάχνουν κόσμο για την ομιλία του Καραμανλή στην Ολυμπία

«Αναζητούνται ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, διαθέσιμοι να μεταβούν την ερχόμενη Παρασκευή 18 Ιουλίου στην Ηλεία προκειμένου να παραστούν στην ομιλία του πρωθυπουργού». Θα μπορούσε να είναι και μικρή αγγελία από τη Ρηγίλλης προκειμένου να συγκεντρώσει όσο γίνεται περισσότερο κόσμο, καθώς γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τον κομματικό μηχανισμό να συγκεντρωθούν πολίτες όλων των ηλικιών στην ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην αρχαία Ολυμπία το βράδυ της Παρασκευής, στο πλαίσιο του φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ, της νεολαίας δηλαδή του κυβερνώντος κόμματος. Η κινητοποίηση πάντως δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής τα επιθυμητά αποτελέσματα, κάτι που προκαλεί εκνευρισμό στα υψηλότερα κλιμάκια του κυβερνώντος κόμματος.

Το Μέγαρο Μαξίμου θα ήθελε για τις ανάγκες της τηλεοπτικής κάλυψης να συγκεντρωθούν πάνω από 5.000 άτομα, ωστόσο μέχρι στιγμής μετά βίας μαζεύονται 1.000 με 1.500 άτομα. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε μεσούντος του καλοκαιριού και οι περισσότεροι προτιμούν να πάνε για μπάνιο σε κάποια παραλία, σε συνδυασμό με τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στην Ηλεία από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις προς τους πυροπαθείς και τους σεισμοπαθείς, οι οποίες δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί, κάνει τους περισσότερους να αρνούνται να μεταβούν στην περιοχή.

Από την πλευρά του πάντως, και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής θα προτιμούσε να μην παραστεί στην Ολυμπία, καθώς ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με δυσαρεστημένους πολίτες που θα τον αποδοκιμάσουν, μιας και δεν έχουν λάβει ακόμη ούτε την οικονομική βοήθεια που περίμεναν. Τώρα όμως είναι αδύνατον να κάνει πίσω. Και αυτό γιατί οι νεολαίοι είχαν προγραμματίσει να διοργανώσουν την ετήσια γιορτή τους στην Ολυμπία πριν από τον πρόσφατο σεισμό της 8ης Ιουνίου, όπως λέει και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπανικολάου. Σε ερώτηση για το εάν γνωρίζει τι θα πει για την πολύπαθη Ηλεία ο κ. Καραμανλής, απαντά με νόημα: «Υπομονή λίγες μέρες και θα μάθουμε όλοι». Πάντως η αλήθεια είναι ότι και ο κ. Παπανικολάου έχει βάλει... λυτούς και δεμένους να συγκεντρώσουν όσο γίνεται περισσότερους νεολαίους από όλη την Ελλάδα και κυρίως από Αθήνα και Πελοπόννησο.

Ο πρωθυπουργός, έχοντας λάβει ήδη τα μηνύματα από την πληγωμένη Ηλεία, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να πάει στο νομό με άδεια χέρια. Ετσι δεν αποκλείεται να ανακοινώσει νέες παροχές και να κάνει εξαγγελίες έργων, ούτως ώστε να καταπραΰνει τη δυσαρέσκεια των κατοίκων. Ποιες θα είναι αυτές οι παροχές κανείς δεν μπορεί να το πει ακόμη με σιγουριά, ενώ και η ομιλία που θα εκφωνήσει δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί. Στο επίκεντρο πάντως θα βρεθούν οι υποδομές του αγροτικού τομέα, τα μεγάλα έργα, με πρώτο το αεροδρόμιο και δεύτερο εκείνο της Ιόνιας Οδού, και τα κίνητρα για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.
Πηγή espresso