ΠαΣοΚ Κωδικός «ξεχάστε το παρελθόν»

Σοκ προκάλεσε στη Χαριλάου Τρικούπη η δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις, από την οποία αποκαλύπτεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέστη βαριά βλάβη από το σκάνδαλο της Ζίμενς, και ειδικότερα από τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του Θ. Τσουκάτου στην υπόθεση. Το σοκ έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι ενώ στα μέσα Ιουνίου φάνηκαν να ευοδώνονται οι αντιπολιτευτικές προσπάθειες, η ανάμειξη του «στρατηγού» στο σκάνδαλο καταβαράθρωσε το Κίνημα και εκτόξευσε τη διαφορά ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στο 6,2%.
Πρόκειται για μια διαφορά, όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, που απαντάται μόνο στις προ του 2004 περιόδους, τότε που το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν σε διαδικασία αποχώρησης από την εξουσία. Παρ΄ όλα αυτά οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου θεωρούν ότι ακόμη και αυτή η δυσοίωνη κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ εμπεριέχει και θετικά στοιχεία.
Όπως έλεγαν, «αν μπορούσε να αφαιρεθεί από το κάδρο της έρευνας η υπόθεση Τσουκάτου, θα φαινόταν καθαρά ότι ο αγώνας που κάνει ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ για να διαφωτίσουν την κοινή γνώμη για τις καταστροφικές συνέπειες της συνέχισης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, δικαιώνεται». Υποστήριζαν ακόμη, ότι «η προσπάθεια που κάνουμε και που είχε αποτέλεσμα, βασίζεται σε μερικές κινήσεις που έγιναν και οι οποίες συνάντησαν την αποδοχή της κοινωνίας». Παρεμβάσεις. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν συγκεκριμένα την παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου για τη λύση της απεργίας των φορτηγατζήδων, την παρέμβαση της Ά. Διαμαντοπούλου για τις πρυτανικές εκλογές, τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας. Ωστόσο, ο καταποντισμός του ΠΑΣΟΚ, μετά τις 18 Ιουνίου, προκάλεσε αισθήματα απογοήτευσης και το κυριότερο, επανέφερε τη συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν του. Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αν θέλει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, πρέπει να τους αποδείξει ότι έχει ξεκόψει με το παρελθόν του.
Το πώς θα γίνει αυτό δεν υπάρχουν έτοιμα σχέδια, όμως είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα τη Χαρ. Τρικούπη. Εξετάζονται διάφορες προτάσεις, μεταξύ των οποίων και οι στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις και εμφανίσεις του κ. Παπανδρέου στο δίμηνο διάστημα που μεσολαβεί από τώρα έως την έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο.
Πηγή Τα Νέα