Ποιοι τον ψήφισαν και ποιοι τον… αψήφησαν

Ελαμψαν δια της απουσίας τους Βενιζέλος - Λοβέρδος , στέλνοντας μήνυμα στη Χαριλάου Τρικούπη

Το στοίχημα «έξω πάμε καλά» κέρδισε ο κ. Γ. Παπανδρέου με την πανηγυρική επανεκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Και επιβεβαίωσε ότι… «μέσα» τα προβλήματα παραμένουν, αφού δύο επίλεκτα μέλη της εγχώριας σοσιαλιστικής οικογένειας έλαμψαν δια της απουσίας τους. Οι κύριοι Ευ. Βενιζέλος και Α. Λοβέρδος. Αν και μέλη της 23μελούς αντιπροσωπίας του ΠΑΣΟΚ που κλήθηκε να συμμετάσχει στο τριήμερο συνέδριο, οι δύο βουλευτές δεν προσήλθαν επικαλούμενοι ειλημμένες υποχρεώσεις (ο πρώτος) και… ολιγοήμερη ξεκούραση (ο δεύτερος).
Κατά τις πληροφορίες, όμως, ο πραγματικός λόγος της απουσίας τους οφείλεται στο ότι η Χαριλάου Τρικούπη τούς ειδοποίησε για τη συμμετοχή τους στην αντιπροσωπία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ενώ η προετοιμασία του συνεδρίου έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες – γεγονός που συνεργάτες και των δύο χαρακτήριζαν ως «απαξιωτική συμπεριφορά».
Από τη Χαριλάου Τρικούπη ωστόσο η αργοπορημένη ειδοποίηση οφείλεται στις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι διοργανωτές «μέχρι την τελευταία στιγμή» να αυξήσουν τις προσκλήσεις στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – στις 23 από τις 8 που προέβλεπε το «πρωτόκολλο».