Βλέποντας και κάνοντας η κυβέρνηση με το θέμα Λιάπη

Στη βάσανο των δημοσκοπήσεων και των αντιδράσεων βουλευτών και στελεχών μπαίνει η κυβέρνηση αναφορικά με την υπόθεση του Μ.Λιάπη. Το θέμα επισήμως έχει κλείσει, ωστόσο, πολλά μπορεί να συμβούν μετά την επιστροφή του υπουργού Πολιτισμού από την Βιέννη.
Αρκετοί σπεύδουν να προεξοφλήσουν παραίτησή του προκειμένου να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό τον οποίο έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Αλλοι ωστόσο εκτιμούν ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά ο κ. Λιάπης θα αναγκαστεί να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη προκειμένου να κατευνάσει τους συναδέλφους του, οι οποίοι ζητούν την κεφαλήν του επί πίνακι.
Πάντως, , οι αποκαλύψεις σε βάρος του υπουργού Πολιτισμού απέδειξαν ότι ο Μ.Λιάπης έχει τεθεί σε ένα καθεστώς απομόνωσης από την ίδια την παράταξή του, φαινόμενο που νωρίτερα είχε επαναληφθεί σε βάρος της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν αποκαλύφθηκαν τα τιμολόγια της γερμανικής εταιρείας για τα προϊόντα ηλεκτρονικού εξοπλισμού που προμηθεύτηκαν αμφότεροι.
Το ίδιο συνέβη και με τον Γ.Βουλγαράκη, όταν υπήρξαν φήμες για προνομιακές συμβάσεις που εμφανιζόταν ότι είχε υπογράψει, αλλά και σε βάρος του Δ.Αβραμόπουλου, όταν υπήρξαν ψίθυροι ότι και το ΚΕΠ είχε αποδεχθεί οικονομική ενίσχυση από τον άλλοτε επικεφαλής της Siemens Ελλάδος.

Ντ. Μπακογιάννη: Στο φως όλα καλύτερα

«Ό,τι γίνεται στο φως είναι λιγότερo ύποπτο» δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην υπόθεση.

Η ΥΠΕΞ θεωρεί επαρκείς τις εξηγήσεις του Μιχάλη Λιάπη, ενώ για την υπόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνει: «Προκύπτει το συμπέρασμα ότι όλοι μας, έστω κι αν είμαστε σύννομοι και καθαροί, οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Σχετικά με τις φιλίες πολιτικών προσώπων με επιχειρηματίες, η κα Μπακογιάννη σημειώνει ότι οι φιλίες είναι διαχρονικές, διατυπώνοντας το ερώτημα:

«Δεν θα ήταν εξαιρετικά ύποπτο έαν μια γνωστή πχ φιλική σχέση σταματήσει, επειδή κάποιος έγινε υπουργός; Εγώ είμαι της θεωρίας οτιδήποτε γίνεται στο φως της δημοσιότητας έχει λιγότερες πιθανότητες να είναι ύποπτο, από αυτά που γίνονται στα κρυφά.»