Οι δρόμοι της ελιάς βάφτηκαν με αίμα

Νεκρός μοτοσυκλετιστής στην Γεωργία
Θανάσιμα τραυματίστηκε έλληνας μοτοσικλετιστής, που συμμετείχε στη μεγάλη διαδρομή ειρήνης που θα φτάσει στο Πεκίνο, «Δρόμοι της Ελιάς».

Πρόκειται για τον 51 χρόνων Μ. Καλογερόπουλο, βασικό στέλεχος των «Δρόμων της Ελιάς». Ο άτυχος μοτοσικλετιστής βρήκε τραγικό θάνατο καθώς, ενώ η αποστολή διένυε μια μεγάλη ευθεία σε δρόμο της πόλης Αμπάσα, περίπου 2 ώρες μετά τα σύνορα της Γεωργίας, ένας οδηγός φορτηγού στην προσπάθεια του να προσπεράσει σταθμευμένο αυτοκίνητο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τη μηχανή του Καλογερόπουλου. Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκε ελαφρά, ένας ακόμη μοτοσικλετιστής της αποστολής.

Ο οδηγός του φορτηγού είπε ότι ήταν αφηρημένος και αδυνατούσε να εξηγήσει πώς συνέβη το μοιραίο, ωστόσο ανέλαβε πλήρως τις ευθύνες του.

Η σωρός του Μ. Καλογερόπουλου, θα μεταφερθεί πίσω στην Ελλάδα, συνοδεία δύο μοτοσικλετιστών, ενώ άλλα 13 μέλη της αποστολής εξέφρασαν την πρόθεση να μη συνεχίσουν.

Οι «Δρόμοι της Ελιάς» είναι μια πορεία ειρήνης και συναδέλφωσης. Το κομβόι των 51 μοτοσικλετιστών που συμμετέχουν ξεκίνησαν από τη Μεσσηνία μεταφέροντας την ελληνική φλόγα της Ειρήνης, το κλαδί ελιάς. Θα βρεθούν για να παραδώσουν την ελιά, στο Πεκίνο μεταφέροντας το ελληνικό και πανανθρώπινο μήνυμα της ειρήνης και του ευ αγωνίζεσθαι που πρέπει να συνοδεύει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής θα συνεχίσουν τη διαδρομή προς την Τιφλίδα.

Περισσότερα για την ελληνική αποστολή «Οι δρόμοι της Ελιάς», βρίσκονται στην ιστοσελίδα της αποστολής