Αρχιμανδρίτης-μαϊμού και εξπέρ στη κομπίνα

Αμετανόητος φαίνεται πως είναι ο ψευτο-αρχιμανδρίτης που παρουσιαζόταν ως πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Γλυφάδας και επί μήνες αλώνιζε στην περιοχή εξαπατώντας με το ράσο τους πιστούς, κάνοντας αγιασμούς -ακόμα και στα εγκαίνια του καταστήματος του ηθοποιού Κώστα Σόμμερ, όπως λέγετε-, αλλά και διαπράττοντας σειρά από απάτες.

Αυτή τη φορά ο 28χρονος ιερωμένος-μαϊμού, που συνελήφθη για απάτη πρώτη φορά φέτος τον Ιανουάριο, επιχείρησε να αρπάξει κτίριο ιεραποστολικού σωματείου με σκοπό να το εκμεταλλευτεί. Τελικά οι στόχοι του δεν επιτεύχθηκαν χάρη στον ηγούμενο του σωματείου που τον κατάγγειλε.

Ο 28χρονος «αρχιμανδρίτης Αλέξιος», ο οποίος εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος, αφού η δίκη του στο Πλημμελειοδικείο το Μάρτιο αναβλήθηκε, είχε «βάλει στο μάτι» το κτίριο του σωματείου Ιεραποστολική Αδελφότης Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος στη Γλυφάδα. Εκεί φιλοξενούνται αλλοδαποί, όμως ο κυπριακής καταγωγής απατεώνας μαζί με συνεργάτη του που καταζητείται ήθελαν να τους διώξουν για να το… αξιοποιήσουν.

Εμφανιζόμενος πάντα ως ιερωμένος, πήγε στο σωματείο και αφού απείλησε τον υπερήλικα ηγούμενο που βρίσκεται εκεί, τον εξανάγκασε να υπογράψει έγγραφο με το οποίο του παρεχωρείτο η προεδρία, ενώ φεύγοντας αφαίρεσε μια σφραγίδα και άλλα έγγραφα. Με όλα αυτά πήγε την Τετάρτη στην Εισαγγελία και παριστάνοντας τον αρχιμανδρίτη παραπλάνησε τον εισαγγελέα Ακροάσεων και πήρε εισαγγελική παραγγελία να διωχθούν οι «καταληψίες», όπως τους χαρακτήρισε, αλλοδαποί από το κτίριο. Με αυτό πήγε την ίδια μέρα στο τμήμα και ζήτησε να τον συνδράμουν ώστε η παραγγελία να εκτελεστεί. Οταν όμως οι αστυνομικοί πήγαν στο σωματείο για να κάνουν «έξωση» στους αλλοδαπούς, ο ηγούμενος τους αποκάλυψε τι είχε συμβεί και έτσι εκείνος που συνελήφθη ήταν ο «αρχιμανδρίτης Αλέξιος». Με τη δικογραφία για απάτη, αντιποίηση ιερατικού σχήματος και κλοπή, χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία.