Στα 72 της γέννησε δίδυμα

Μία 72χρονη στην Ινδία γέννησε δίδυμα και φέρει πλέον επάξια τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο, που έγινε μητέρα.

«Εάν είμαι η μεγαλύτερη μαμά στον κόσμο δεν σημαίνει τίποτα για εμένα» είπε η Ομκάρι Πανγουάρ μετά τον τοκετό. «Θέλω να δω τα παιδιά μου και να τα φροντίσω όσο ακόμα μπορώ».

Ο πατέρας είναι 77 ετών αλλά δηλώνει αρκετά έτοιμος για να ξενυχτήσει πάνω από τα αγγελούδια του, αν χρειαστεί. Τα νεογέννητα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, γεννήθηκαν ένα μήνα νωρίτερα και ζυγίζουν λιγότερο από ένα κιλό το καθένα.

Ο συνταξιούχος αγρότης, πούλησε το βουβάλι του και ξόδεψε όλες του τις οικονομίες για να πληρώσει τους γιατρούς, ώστε να βοηθήσουν τη γυναίκα του να μείνει έγκυος.

Ο λόγος που το ηλικιωμένο ζευγάρι ήθελε να αποκτήσει παιδιά ακόμα και σε αυτή την ηλικία, είναι για να αφήσουν έναν κληρονόμο για την οικογενειακή φάρμα, μιας και τα άλλα τους παιδιά είναι κορίτσια.

«Προσευχόμασταν στο Θεό να μας στείλει ένα γιο. Μπορεί η θεραπεία να μου κόστισε μια περιουσία αλλά η γέννηση του αγοριού μου τα ξεπλήρωσε όλα», παραδέχτηκε ο ηλικιωμένος πατέρας.

Η 72χρονη γυναίκα είναι ήδη μητέρα δύο κοριτσιών και έχει πέντε εγγόνια. Η προηγούμενη γυναίκα που κατείχε τα πρωτεία της γηραιότερης μητέρας, ήταν μία 66χρονη από τη Ρουμανία. Ωστόσο, δεν καταργείται το παγκόσμιο ρεκόρ της, επειδή η Ινδή δεν έχει επίσημο πιστοποιητικό γέννησης.