Οι Ρομπέν των Super market χτύπησαν για τέταρτη φορά

Νέο συμβολικό χτύπημα με πρόθεση να στηλιτεύσουν την ακρίβεια στην αγορά κατάφεραν τη Δευτέρα αντιεξουσιαστές, που αυτοαποκαλούνται «Πρωτοβουλία αναρχικών για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών», με στόχο τη φορά αυτή το Super Market Μαρινόπουλος στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Ομάδα 20 περίπου αναρχικών, που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλαν στο Super Market επί της οδού Ευδόξου, στο Νέο Κόσμο, και γέμισαν καλάθια με τρόφιμα και απορρυπαντικά.

Στη συνέχεια μετέβησαν σε παρακείμενη λαϊκή αγορά, όπου και μοίρασαν τα προϊόντα σε καταναλωτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλήθος που εκείνη τη στιγμή ψώνιζε από τη λαϊκή αγορά του Νέου Κόσμου επιδοκίμασε τους νεαρούς αντιεξουσιαστές.

Μαζί με τα αγαθά που αποσπάστηκαν από το Super Market μοιράστηκαν και φυλλάδια στα οποία η ομάδα των αναρχικών εξηγούσε τους λόγους αυτής της κίνησης.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Καθημερινά βιώνουμε έντονα τις συνέπειες της αυξανόμενης ανόδου των τιμών που προωθεί το κεφάλαιο στην κοινωνία, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν στα ίδια πενιχρά επίπεδα, οδηγώντας μας κάτω από τα όρια της επιβίωσης. Παράλληλα οι κάθε λογής υπεύθυνοι και ειδικοί, ωρύονται για τη συνεχόμενη άνοδο των τιμών με προτάσεις τύπου "μποϊκοτάζ" που οδηγούν την ψευδαίσθηση μιας ισχυρής αντίδρασης- απάντησης στο πρόβλημα».

Και δικαιολογούν την πράξη τους με τα εξής επιχειρήματα: «Επιλέγουμε να αντιδράσουμε αφαιρώντας προϊόντα πρώτης ανάγκης από ράφια μεγάλων αλυσίδων super market και διανέμοντας τα ελεύθερα σε αυτούς που τους ανήκουν. Δεν θεωρούμε την πράξη μας κλοπή, γιατί τα προϊόντα αυτά αποτελούν καρπό κάθε δική μας εκμεταλλευόμενης εργασίας και ανήκουν σε όλους μας».

«Η κίνησή μας αυτή δεν έχει αλτρουιστικό χαρακτήρα, αντ’ αυτού αποτελεί ένα συμβολισμό με σκοπό την προτροπή του κοινωνικού συνόλου στην αβίαστη, ελεύθερη διακίνηση και χρήση των αγαθών και τη νοητή διαγραφή των ταμείων ξεπερνώντας τα νόμιμα όρια. Για την εξάπλωση της αμφισβήτησης του κράτους και του κεφαλαίου» σημειώνεται επίσης.