Ηλιέλαιο . Οι αλήθειες που μας έκρυψαν

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Αμερικανική και όχι ουκρανική είναι η καταγωγή του φονικού ορυκτέλαιου που μας πότισαν! Κι αυτό επειδή η Αμερικανική Gargill AE σταμάτησε προσωρινά (λόγω των ποσοστώσεων εισαγωγής ) στις Ουκρανικές θυγατρικές της την παραγωγή ηλιέλαιου διαθέτοντας αποκλειστικά το δικό της.. Την πληροφορία αυτή ανέσυρα από το Ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN στο οποίο αναφέρονται ακριβώς σε ποιες περιοχές της χώρας βρίσκονται οι αμερικανικής κατοχής μονάδες. Ντονιέσκ, Καχόβα Ντονε’τσκ και Καχόβα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η CARGILL

Η CARGILL τοποθετείται ανάμεσα στις δέκα πρώτες εταιρίες τροφίμων στον κόσμο με εργατικό δυναμικό 149000 ανθρώπων οι οποίοι της παράγουν έναν πλούτο που υπερβαίνει τα 75,2 δις. δολάρια τον χρόνο, τουλάχιστον ως το 2007. Στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κορυφαίος παραγωγός σιτηρών και βασικός προμηθευτής των Mc Donald's σε αυγά λάδια σάλτσες και φυσικά χάρμπουργκερ. Παγκοσμίως δραστηριοποιείται στο εμπόριο κακάο και βαμβακιού ενώ διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα προϊόντα γενετικής μηχανικής.. (δηλαδή μεταλλαγμένα)

Η ίδια εταιρία στις 6 Οκτωβρίου 2007 ανακοίνωσε στις ΗΠΑ ότι απέσυρε 845.000 λίβρες κατεψυγμένα χάμπουργκερ επειδή μπορεί να είχαν μολυνθεί με το Ε. COLI O157: H7. (κολοβακτηρίδιο) το οποίο προκαλεί το αιμολυτικό σύνδρομο (HUS). Μην ανησυχείτε όμως τουλάχιστον ως προς αυτά.. Τα χάμπουργκερ είχαν παραχθεί από τις 9 Αυγ. έως τις 17 Αυγ. 2007, και πουληθεί σε εστιατόρια και σουπερμάρκετ αποκλειστικά εντός των συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών. Γι αυτό και τα κρούσματα μολύνσεων που ακόμη και σήμερα έχουν εμφανιστεί, αφορούν δηλητηριασμένους ανθρώπους στην Μινεσότα, την Βόρεια Καρολίνα, το Τεννεσσί και το Γουισκόσκιν. Προφανώς από το Ε. COLI που περιείχαν τα κατεψυγμένα χάμπουργκερ της Cargill

Το 2005 το Διεθνες Ιδρυμα για τά Δικαιώματα των Εργαζομένων (International Labor Right Fund), υπέβαλε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες και εκ μέρους των παιδιών θυμάτων από το Μάλι, μήνυση κατά της Cargill της Nestle, και της Archer Daniels Midland Co.. Η μήνυση στόχο είχε να φρενάρει την χρήση ανήλικων παιδιών στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των αφρικανικών αγροκτημάτων παραγωγής κακάο της Ακτής Ελεφαντοστού. Δηλαδή: Οι διαχειριστές των φυτειών κάτω από άγριους ξυλοδαρμούς εξανάγκαζαν τους απαχθέντες ανηλίκους σε ημερήσια και αμισθί εργασία δεκατεσσάρων και δεκαπέντε ωρών.. Και για του λόγου το αληθές οι τρεις κύριοι ενάγοντες της δίκης ήταν μόλις 12 έως 14 ετών όταν τους απήγαγαν από τα σπίτια τους. Κατάσταση σκλάβων στην οποία από το 1996 μέχρι το 2005 υπέπεσαν «χιλιάδες» παιδιά της Ακτής Ελεφαντοστού.

Μέρος πρώτο
Ευγένιος Ανδρικόπουλος
Πηγές
: Mass Media Library YSA, YNIAN Ουκραν. Πρακτ. Ειδήσ.

Στο επόμενο: Η ένοχη σιωπή της ΕΟΚ απέναντι στην Cargill