Πόλεμος Μητσοτακικών - Καραμανλικών στη Νέα Δημοκρατία

Σε κλοιό όλο το πολιτικό σύστημα

Ολο και βαρύτερο γίνεται το πέπλο της σκανδαλολογίας που σκεπάζει και πάλι το πολιτικό σκηνικό, αυτή τη φορά λόγω των διαδοχικών αποκαλύψεων στην υπόθεση της Siemens εμπλέκοντας πολιτικά πρόσωπα ή στενούς τους συνεργάτες. Μετά την αποκάλυψη ότι σχεδόν ολόκληρη η οικογένεια Μητσοτάκη προμηθευόταν ηλεκτρονικό εξοπλισμό από τη γερμανική εταιρεία και μάλιστα επί πιστώσει, η κυβέρνηση βρίσκεται και πάλι με την πλάτη στον τοίχο. Ταυτόχρονα αναζωπυρώνεται ο πόλεμος των μητσοτακικών με τους καραμανλικούς, με τους πρώτους να τονίζουν ότι δεν αποκαλύφθηκε τίποτε το παράνομο και τους δεύτερους να αντιτείνουν ότι τα τιμολόγια του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αποκάλυψαν μια πολιτική συμπεριφορά που δεν είναι ηθικά και πολιτικά αποδεκτή.
Τις επόμενες ημέρες πάντως είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί ο «χαρτοπόλεμος» με τιμολόγια και παραστατικά που εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα τα οποία απολάμβαναν διευκολύνσεις και φιλικές εξυπηρετήσεις από τη Siemens. Οι ψίθυροι και οι αποκαλύψεις θα στραφούν κυρίως κατά στελεχών του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, αν και ένας από τους μάρτυρες που κατέθεσε πρόσφατα στον κ. Αθανασίου έχει αναφέρει στοιχεία και για παραστατικά που εμπλέκουν στελέχη του Συνασπισμού.

Πρέπει να τονίσουμε ότι έχουν παραγραφεί όλα τα τυχόν αδικήματα που έχουν διαπραχθεί πριν από τον Απρίλιο του 2004, δηλαδή από τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ. Η έρευνα της Δικαιοσύνης μπορεί στο εξής να οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου μόνο μέλη κυβέρνησης της ΝΔ για την περίοδο 2004-2007.