Ο πιο αδύναμος κρίκος

Η διαγραφή Σημίτη , τα γιατί ,τα πως και το μέλλον

Μόλις πριν δυό μέρες προβλέπαμε στο καφενείο τη διαγραφή Σημίτη (Διαβάστε εδώ) και επαληθευτήκαμε απολύτως.

Κεραυνός εν αιθρία για τους μη γνωρίζοντες , αναμενόμενη για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Γιατί διαγραφή;

Οι δημοσκοπήσεις είχαν δημιουργήσει ένα κλίμα εσωστρέφειας στο ΠαΣοΚ και έπρεπε ο Παπανδρέου να κάνει μία κίνηση απεγκλωβισμού. ΄Ολα τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων έδειχναν υστέρηση του ηγετικού προφίλ Παπανδρέου και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μια δοκιμασμένη συνταγή (Καραμανλής διαγραφή Μάνου και άλλων) Σε όλα τα εσωκομματικά πηγαδάκια εδώ και καιρό έδιναν προθεσμία στον πρόεδρο χρονικό όριο για ανάκαμψη του ΠαΣοΚ τον Ιούνιο και έτρεξαν να προκάμουν κινήσεις αμφισβήτησης με τη διαγραφή Σημίτη.

Γιατί όμως το Σημίτη;

Ήταν ο αδύναμος κρίκος . Μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου είχε στοχοποιηθεί ότι αυτός έφταιγε για όλα τα κακά του ΠαΣοΚ. Στην ψυχή του μέσου ΠαΣοΚου που στήριξε Παπανδρέου τον Νοέμβρη ,είχε γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος. Δεν έχει εμφανή ομάδα στήριξης στο εσωτερικό τοπίο του ΠαΣοΚ βασικότερος λόγος όμως είναι ότι δεν έβρισκαν αφορμή να διαγράψουν το Βενιζέλο και έστειλαν μήνυμα δια της διαγραφής Σημίτη.

Και τώρα τι::

Μια πρώτη ανάγνωση είναι μια φωτογραφική προσέγγιση που φτάξαμε (Δείτε εδώ)

Μια δεύτερη ανάγνωση είναι ότι το σήριαλ "εσωκομματικά του ΠαΣοΚ" θα έχει πολλά ακόμη επεισόδια με τελικό και καθαρτήριο τις επόμενες εκλογές.

Όταν κατακάτσει ο κουρνιαχτός των πρώτων εντυπώσεων θα επανέλθουμε