Προσκλητήριο απόντων και ευεργηθέντων

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Στο προσκλητήριο μνήμης για τον Ανδρέα Παπανδρέου έλαμψαν δια της απουσίας τους σχεδόν άπαντες οι
ευεργετηθέντες από τον εκλειπόντα. Αυτοί που κατά την εύστοχη ρήση του Κατσιφάρα δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους αν ο δρόμος τους δεν είχε διασταυρωθεί μαζί του. Σαν να άνοιξε ο νεοφιλευθερισμός μια τρύπα και να τους κατάπιε!

Έτσι πέραν των συνήθως υπόπτων, Αρσένης, Κατσέλη, Κακλαμάνης, Κωσταντίνα και Δημήτρης Μπέης, Λαλιώτης, Κατσιφάρας, Αθανασάκης, Δασκαλάκης, Αλαμπάνος, Παπουτσής, Χυτήρης και δυο τρεις που πιθανόν να διέφυγαν της ματιάς μου, άπαντες του βουτηγμένου μέχρι τα νύχια στο λάδι της διαφθοράς εκσυγχρονιστικού μπλοκ, απείχαν ηχηρά!

Πρώτος αλλά όχι και τελευταίος η καρικατούρα των δημοσκοπήσεων. Ο τέως καταλληλότερος. (τώρα φιγουράρει άλλος..) Αυτός που ενώ οι πολιτικά στενοί του συγγενείς συνελήφθησαν κλέπτοντας….οπώρες, προτίμησε την ποντικότρυπα του εξωτερικού σαν τους φυγόδικους.. ( εγώ ξέρω γιατί.. Έχει έναν αδελφό σημαντικότατο πολιτικό στέλεχος της υπό αμφισβήτηση συγκεκριμένης αλλοδαπής. Φρένο στις αποκαλύψεις θα του ζητήσει να βάλουν..)

Προηγουμένως πέταξε ένα «λυπάμαι» λες και επρόκειτο για την απώλεια μιας από τις 167 βουλευτικές έδρες της τέως αυτοδύναμης κυβέρνησής του και όχι για χρήματα του λαού που ενθυλάκωσαν συνεργάτες μιας ανάσας μακριά του. Αντιληπτό. Επειδή το αδίκημα της μεγάλης ληστείας του χρηματιστηρίου έχει από τον ίδιο νομοθετικά παραγραφεί και για τις υπερτιμολογήσεις και τις απ’ ευθείας αναθέσεις των Ολυμπιακών Έργων όλες οι απόπειρες καταγγελιών πνίγηκαν εν τη γενέσει τους από τους Νεοδημοκράτες συνενόχους του. Έτσι μαζί με το «λυπάμαι» πέταξε στην πυρά και όσους τώρα διαπομπεύονται εκθέτοντας ταυτόχρονα και τους καθηγητίσκους των ΜΚΟ ( μη κυβερνητικές οργανώσεις, ξέρετε, της αρπαγής των κοινοτικών προγραμμάτων) που έστερξαν να τον συνδράμουν..

Δεύτεροι-αλλά όχι υποδεέστεροι στην πολιτική (μόνον;) ραδιουργία- απόντες, τα γνωστά στελέχη που όταν ανοίγουν το στόμα τους προκαλούν «ρεύματα».. ανατριχίλας από την αηδία. Αναφέρομαι κυρίως στους υποψήφιους και ανθυποψήφιους αρχηγούς της δημοκρατικής παράταξης. Αυτούς της αριστερής παραφιλολογίας με την δεξιά τσέπη. Δεν βρήκαν μέσο για το πρώτο νεκροταφείο, την ίδια στιγμή που για να αποσπάσουν κάποτε την εύνοια του δημοφιλούς ηγέτη, τα είχαν χρησιμοποιήσει όλα! Κυρίως τον υπόγειο…

Τ ελικά ευτυχώς που απουσίαζαν. Γιατί με την παρουσία τους θα μολύνονταν όχι μόνον οι λίγοι παρόντες άνθρωποι του μόχθου, αλλά και εκείνοι που νοερά βρίσκονται πάντα εκεί μέσα από τις αξίες που έχει κληροδοτήσει..

Ευγένιος ανδρικόπουλος