ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΔΗΣΗ - ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γράφει ο Σταύρος Κυριαζής

Αγαπητοί φίλοι,

Είτε είσαστε διδακτικό προσωπικό, είτε διοικητικό προσωπικό, είτε φοιτητές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, είτε σπουδάζουν τα παιδιά σας σε ένα από αυτά τα Ιδρύματα, είτε είσαστε πολιτικοί που σας πονούν τα εκπαιδευτικά θέματα.
Άκουσα και είδα σήμερα τον κ. Στυλιανίδη, τον Υπουργό Παιδείας -στα κρατικά κανάλια εννοείται- να ολοφύρεται και να στρέφεται κατά αγνώστων (κατά πάντων δηλαδή), για κάποιους χαρακτηρισμούς που του προσέδωσαν κατά καιρούς.
Το κύριο δικαιολογητικό του επιχείρημα και η αφορμή για την -πραγματικά ανθρώπινη βέβαια- αντίδρασή του, δεν ήταν τίποτε άλλο, από την ψευδή αίσθηση που του μετέφεραν κάποιοι τσανακογλείφτες σύμβουλοι και αυλοκόλακες, ότι η "μεταρρύθμιση" που σχεδίασε (sic) για στην Παιδεία -όσον αφορά στο σκέλος της Ανωτάτης Εκπαίδευσης- υλοποιείται με επιτυχία.
Αλλοίμονο, όμως αγαπητοί φίλοι!
Αν πιστεύει οποιοσδήποτε, ότι επειδή κάποιοι πρυτάνεις Πανεπιστημίων και κάποιοι πρόεδροι ΤΕΙ, προφασίζονται ότι κάτι άλλαξε προς την κατεύθυνση υλοποίησης του νέου νομοθετικού πλαισίου και το μεταφέρουν αυτό στον κ. Υπουργό, μόνον κακό του κάνουν θέλοντας μόνο και μόνο να κερδίσουν την παραμονή τους στη θέση που κατέχουν. Αν κάποιοι βαυκαλίζονται ότι επειδή κατάφεραν να κάνουν εκλογές στα Ιδρύματά τους, αυτό συνιστά σοβαρό μεταρρυθμιστικό στοιχείο και βήμα, πλανώνται πλάνην οικτράν.
Ας διαβάσουν λοιπόν όσοι κατέχουν έστω και σε μέτριο βαθμό τη Γαλλική γλώσσα -ιδίως εάν φρέσκαραν τις γνώσεις τους εν όψει της επίσκεψης Σαρκοζί- τα δύο αρθράκια που σας επισυνάπτω. (διαβάστε εδώ)
Αλήθεια, θα έκανα κάτι και για τους υπόλοιπους -Αγγλομαθείς κ.ά- αλλά δεν έχω καθόλου ούτε χρόνο ούτε διάθεση να κάνω το μεταφραστή.
Διαβάστε, τι έχουν πάθει τα Γαλλικά Ανώτατα Ιδρύματα, στην προσπάθεια να συντάξουν προυπολογισμούς, ώστε να αντλήσουν την κρατική χρηματοδότηση -αν και, έμαθα πρόσφατα ότι στην Ελλάδα το σκέλος αυτής της χρηματοδότησης είναι χαμηλού ύψους σε σχέση με τους υπόλοιπους πόρους (για την έρευνα κ.λ.π.) αφανείς και μη.
Μικρότερα μεγέθη στα Ιδρύματα, συγχωνεύσεις, λιγότερες θέσεις εργασίας για όλο το προσωπικό και όλες τις ειδικότητες, μικρότερη εξουσία κ.ό.κ.
Με τις υγείες σας λοιπόν αγαπητοί.
Και σας εύχομαι καλό κουράγιο και υπομονή!