Ενας Οννεδίτης μιλάει για την παιδεία

Γράφει ο onneditis

Αγαπητό καφενείο σχετικά με την Παιδεία θα σου αναλύσω το νόμο-πλαίσιο, ποιοι αντιδρούν και γιατί αυτοί αντιδρούν.

Ο νέος νόμος προβλέπει καθολική ψηφοφορία για την ανάδειξη Πρύτανη,Αντιπρύτανη κ.λ.π.Οι"δημοκρατικές;"δυνάμεις της Αριστεράς αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο η κάθεμια στην πιο δημοκρατική έκφραση των φοιτητών στα πανεπιστήμια!Και ρωτάει κάποιος γιατί;
Αυτοί λένε ότι έτσι θα δημιουργηθούν δήθεν πελετειακές σχέσεις μεταξύ φοιτητών και υποψηφίων, ενώ στην ουσία αντιδρούν γιατί μέχρι τώρα καθώς ψήφιζαν μόνο οι εκπρόσωποι των παρατάξεων , η Αριστερά είχε την πλειοψηφία.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της αξιολόγησης, οι καθηγητές αντιδρούν γιατί προφανώς με τη εφαρμογή του μέτρου αυτού δε θα μπορούν να κόβουν αβέρτα φοιτητές πολλές φορές χωρίς πειστική εξήγηση, ενώ έχω ακούσει και ιστορίες ότι ορισμένοι τα μισά γραπτά τα πετάνε και ατα άλλα βάζουν ό,τι βαθμό θέλουν.Βέβαια ο κυριότερος λόγος που αντιδρούν είναι ότι με την αξιολόγηση και τα αναπτυξιακά προγράμματα θα είναι αναγκασμένοι να λογοδοτούν,χάνοντας το προνόμιο να χρησιμοποιούν τα χρήματα του ελληνικούν λαού για ιδιωτική χρήση.

Κατάλογος δωρεάν συγγραμμάτων.Και σε αυτό λένε όχι και καθηγητές και φοιτητές. Οι φοιτητές δε ξέρω γιατί, οι καθηγητές όμως γιατί έτσι δε θα μπορούν να μας δίνουν τα συγγράρμματα που γράφουν οι ίδιοι.
Κάποιοι μιλούν ότι ο νόμος προβλέπει δίδακτρα, κάτι τέτοιο όμως προσωπικά πιστεύω θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτκτονία καθώς ούτε ο πιο δεξιός πατέρας δε θα δέχονταν να πληρώσει δίδακτρα στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

Άρθρο 16. Να μην αναθεωρηθεί λένε γιατί θα υποβαθμίσει το δημόσιο πανεπιστήμιο!Μα το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ήδη υποβαθμισμένο, αφού όταν επί τρεις ολόκληρους μήνες δε λειτουργεί, καταστρέφονται υπολογιστές,γραφεία,αίθουσες κ.λ.π. μόνοι μας το υποβαθμίζουμε. Ή όταν το τρίωρο μάθημα γίνεται τρίωρος καφές λόγω της μη υποχρεωτικής παρουσίας η οποία προβλέπεται στο νόμο και στην οποία φυσικά αντιδρούν, τι σου φταίει το παιδί του ιδιωτικού που επειδή πληρώνει δεν κλείνει πότε τη σχολή του και πηγαίνει ανελλιπώς στα μαθήματα γιατί ξέρει ότι αν χάσει έστω και ένα μάθημα τον διώχνουν.
Ξέχασα να αναφερθώ σε αυτό που προβλέπει ο νόμος για τους αιώνιους φοιτητές.Συγκεκριμένα προβλέπει ν+4. Λάθος!ν+2 και πολύ μας είναι!
Στα τελευταία γεγονότα δε θα αναφερθω, ούτε σε αυτά που είπε χθες ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Συρίζα για προφανείς λόγους...........! Ευχαριστώ.