Ψέματα κι Αλήθειες

Γράφει ο Ευγένιος Α:νδρικόπουλος
Το θαύμα της μετατροπής του Σερβικού Κοσσόβου σε Αμερικανικό προτεκτοράτο, δεν έγινε μαγικά, επειδή πολύ απλά κανείς θεός δεν έβαλε το χέρι του. Πόδι έβαλε ο συνήθης ύποπτος. Ο Αμερικανικός ιμπεριαλισμός και μάλιστα πριν από χρόνια. Δεν πρόκειται για λόγο από στόμα κομμουνιστικό ή άλλο εχθρικό της πατρίδας..

Τα γράφει η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Νταϊάνα Τζονστόουν.

«η σημερινή κατάσταση, γράφει ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιας προετοιμασίας κέντρων στα οποία συνεργάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στρατιωτικοί, πολιτικοί, σχεδιαστές και δημοσιογράφοι. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 η CIA είχε οργανώσει ένα κέντρο εκπαίδευσης Κοσσοβάρων εθνικιστών και έναν ισχυρό μηχανισμό προπαγάνδας επί Αλβανικού εδάφους. Κατά την διάρκεια του 1999 η δραστηριότητα αυτή μεταφέρθηκε επί του Κοσσόβου στην Αμερικανική βάση Καμπ Μποντστιλ.. Κεντρικός στόχος ήταν να προετοιμαστεί η Διεθνής Κοινή γνώμη έτσι ώστε να αποδεχτεί αυτή το Κόσσσοβο ως ανεξάρτητο κράτος.. Μάλιστα όσοι δημοσιογράφοι δεν ήταν συνεργάσιμοι τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη, απομακρύνθηκαν, ή έχασαν την δουλειά τους στο μέσο που εργάζονταν. Αντιθέτως παρέμειναν όσοι με ψευδή και συκοφαντικά κείμενα καθιστούσαν τον αρχηγό των Σέρβων Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δολοφόνο του λαού του και των Κοσσοβάρων. Μεταξύ αυτών και ο Ρότζερ Κοέν (εβραίος φυσικά) ο οποίος έφτασε να βάλει στο στόμα του Σέρβου ηγέτη λόγια που ποτέ δεν είχε εκστομίσει και πράξεις δολοφονικές στις οποίες ποτέ δεν είχε προβεί..Σήμερα χρόνια μετά μάθαμε από τους ίδιους του Κοσσοβάρους πως κατ’ εντολή των Αμερικανών επιτίθονταν στα αστυνομικά τμήματα της Πρίστινα για να την προκαλέσουν την βίαιη αντίδραση των Σέρβων.»


Γιατί τα αναπαράγω αυτά; Πρώτον να σας θυμίσω ότι εκτός ορισμένων εξαιρέσεων για τον Ελληνικό Τύπο ο Μιλόσεβιτς αντιμετωπιζόταν ως στυγερός δολοφόνος, και ότι οι αθώοι Κοσσοβάροι ήταν τα θύματα της εθνικιστικής ψυχασθένειάς του και δεύτερον γιατί δεν επιθυμώ να σοκαριστεί κανείς αν ξαφνικά στην πατρίδα μας ξεφυτρώσουν διάφορες μειονοτικές οργανώσεις με αλυτρωτικά συνθήματα. Γιατί δεν είναι απαραίτητο η γνώση της αλήθειας να μας οδηγήσει στην τρέλα. Στην καθολική αφύπνιση ίσως…Και ο νοών....

Ευγένιος Ανδρικόπουλος