ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ

Γράφει η Ανδρ. Σολδάτου

Έτσι πρέπει να χαρακτηρίσει κανείς την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ Κωσταντίνου Σημίτη. Δεν μιλάμε βέβαια ούτε για την επιστολή του στον Γιώργο Παπανδρέου, ούτε και για την διαφοροποίηση του απο την θέση του κόμματος για την ευρωσυνθήκη, αλλά για το απέραντο θράσσος που έχει, να χαρακτηρίζει ταυτόσημα μεγέθη τις δικές του κυβερνήσεις με εκείνες του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου(χαρακτηριστηκή φράση<<εγώ και ο πατέρας σου δεν λειτουργούσαμε έτσι>>. Δηλαδή θέλει να μας πείσει ότι επί κυβερνήσεων Α. Παπανδρέου οι συνταξιούχοι ήταν καθε μέρα στους δρόμους και <<έτρωγαν>> ξύλο απο τα ΜΑΤ και οτι και ο Α. Παπανδρέου σαν πρωθυπουργός της χώρας ευχαρίστησε τον πρόεδρο των Η.Π.Α μέσα στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου για την τεράστια προσφορά του στο θέμα τον Ιμίων.
Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι, κυρίως στην δεύτερη εκ των δυο παραπάνω περιπτώσεων ο Ανδρέας Παπανδρέου θα είχε ταυτόσημη θέση με τον κ. Σημίτη. Καλά θα κάνει λοιπόν ο κ. Σημίτης να βρεί άλλου είδους επιχειρηματολογία για να στηρίξει το δικό του πολύ κακό κυβερνητικό έργο, το οποίο και άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στη ζωή του έλληνα πολίτη και εν συνεχεία στη πορεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ενα άλλο δείγμα θράσους που επιβεβαιώνει τα παραπάνω είναι το γεγονός ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ έδωσε με περίσσια καλοσύνη και ευγένεια την ευκαιρία στο κ. Σημίτη να αποχωρήσει αξιοπρεπώς απο την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και να το απαλλάξει από το βάρος της πολιτικής του παρουσίας.
Παρ'όλα αυτά κάποιος του είπε ότι η προσωπική του γνώμη στην πολιτική ζωή του τόπου μετράει και ότι η ελληνική κοινωνία θα νιώσει φτωχότερη αν δεν ακούει το κ. Σημίτη να λέει τις βαρυσήμαντες π......ς του. Προσωπική μου άποψη, πρέπει να αλλάξει επειγόντως συμβούλους αν δεν θέλει να καταντήσει κακη απομίμηση του Κων/νου Μηστοτάκη!